Setari Cookie-uri

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, premiați la ediția Gopo a acestui an

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț vor fi omagiați în cea de-a 16-a ediție a Premiilor Gopo din acest an. Cu o activitate profesională importată în lumea teatrului și a cinematografiei, cei doi actori sunt unii dintre cei mai valoroși din istoria României.

Ediția din acest an a Premiilor Gopo se anunță a a fi una cu totul specială, asta pentru că doi dintre cei mai longevivi și apreciați actori ai României vor fi omagiați în cadrul ediției cu numărul 16.

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț vor fi onorați cu premiul pentru întreaga carieră profesională. Cu o activitate scenică și cinematografică de excepție, cei doi actori sunt două dintre personalitățile de seamă ale artei teatrale din România.

Cei doi actori urmează să fie premiați pe data de 3 mai, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București, iar evenimentul va putea fi urmărit live pe VOYO, TIFF Unlimited și premiilegopo.ro.

Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933 și a debutat în cinematografie în 1956, în lungmetrajul Mândrie (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul cu rolul din Pădurea spânzuraților (r. Liviu Ciulei). Generații întregi de cinefili l-au admirat în Moromeții (r. Stere Gulea, 1987), în producțiile regizate de Lucian Pintilie (De ce trag clopotele, Mitică?, Balanța, Prea târziu, Terminus Paradis, Niki Ardelean, colonel în rezervă, Tertium non datur), în filmele lui Dan Pița (Tănase Scatiu, Dreptate în lanțuri, Faleze de nisip, Omul zilei), sau în lungmetraje recente și foarte premiate precum Medalia de onoare (r. Călin Peter Netzer, 2009), Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu, 2013 – film pentru care a obținut un alt Premiu Gopo) sau Aferim! (r. Radu Jude, 2015).

Citește și:

De-a lungul timpului, Victor Rebengiuc a interpretat peste 70 de personaje de film și alte 200 pe marile scene ale teatrelor din țară.

Mariana Mihuț a debutat în Pădurea spânzuraților, alături de partenerul său de viață și de scenă, Victor Rebengiuc.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.