Setari Cookie-uri

Advertorial TOP 7 cele mai interesante lucruri despre torturi

Te-ai întrebat vreodată de ce orice eveniment fericit din viața oamenilor este întotdeauna însoțit de un tort? Acest tort este împărțit între participanții la acel eveniment, de fiecare dată. Niciodată un tort nu este destinat unei singure persoane. Află din acest articol top 7 cele mai interesante lucruri despre torturi, tradiții și superstiții despre aceste îndrăgite deserturi, dar și câteva sfaturi de alegere a prăjiturilor și torturilor perfecte pentru evenimentul important din viața ta!

TOP 7 cele mai interesante lucruri despre torturi

Zile de naștere, botezuri, nunți, evenimente importante în cadrul unei companii – toate aceste zile speciale sunt însoțite de un tort. Și nu orice tort! Un design unic, impresionant, o formă deosebită, arome îndrăznețe, toate acestea sunt apreciate în locul unui tort clasic, monoton. Este clar că în centrul fiecărui eveniment fericit se află tortul. Totuși, de ce este atât de important să ai un tort în zilele acestea speciale? Citește în continuare!

1. Tortul aniversar – cum a apărut?

Tortul aniversar nu este o invenție recentă. De fapt, obiceiul datează din perioada grecilor antici, care ardeau lumânări ca ofrande aduse zeilor. De ziua lor, grecii coceau torturi rotunde simple cu miere. Acestea simbolizau luna, un simbol sacru pentru antici. Pe acest tort, ardeau lumânări în cinstea zeiței Artemis, pentru a-i câștiga favorurile și pentru a se bucura de ajutorul ei pe tot parcursul anului. Iată că acest obicei antic s-a perpetuat până astăzi, deși simbolistica lumânărilor nu mai este aceeași. Trendul actual este chiar tortul cifră (cu forma cifrelor care formează vârsta sărbătoritului).

2. Care este cea mai iubită aromă de tort?

Probabil nu o să te surprindă faptul că tortul de ciocolată este cel mai des cumpărat. Se pare că aroma copilăriei nu poate fi uitată niciodată. În plus, trebuie să recunoaștem! Tortul de ciocolată chiar e delicios, mai ales când are accente subtile formate din arome complementare! Un tort pentru copii cu ciocolată și decorat cu căpșuni este alegerea clasică cu care ai succes garantat la petrecerea celor mici!

3. Superstiții despre lumânările de pe tort

În Europa, obiceiul general este să pui pe tortul aniversar atâtea lumânări câți ani împlinești sau lumânări cu cifrele vârstei tale. Se spune că, dacă stingi aceste lumânări dintr-o suflare, vei avea noroc în dragoste tot anul.
Totuși, în alte zone, în special în Australia, există obiceiul ca tortul să aibă 3 lumânări, indiferent de vârsta sărbătoritului. Una reprezintă trecutul, una prezentul și una viitorul. Dacă sărbătoritul poate sufla în așa fel încât să le stingă pe primele două, dar să o lase aprinsă pe cea care semnifică viitorul, înseamnă că va avea un an minunat, încărcat cu succese pe toate planurile!
În partea de est a Asiei, superstiția spune că lumânările de pe tort aduc ghinion.

4. Este bine să oferi un tort cadou?

Multă lume se întreabă dacă e bine să oferi un tort cadou sau acest lucru aduce ghinion. Adevărul este că ceva atât de plăcut cum este tortul nu poate aduce ghinion, sub nicio formă. Da, este în regulă să oferi un tort cadou cuiva care te-a ajutat sau care pur și simplu ți-e drag, chiar dacă nu e ziua lui. Torturile sunt cadouri care exprimă generozitatea și recunoștința celui care le oferă. Nu ai cum să dai greș cu un tort cu ingrediente naturale de Valentine’s Day, de 1 și 8 Martie, în ziua absolvirii liceului pentru copilul tău, pentru avansarea în funcție a partenerului tău de viață sau pur și simplu în semn de mulțumire cuiva care te-a ajutat. Pentru un efect și mai surprinzător, poți alege torturi personalizate, astfel încât semnificația lor să fie și mai profundă pentru sărbătorit!

5. Copiii și torturile

Știm cu toții lumina din ochii copiilor când cer a doua felie de tort. Iar tu te întrebi: este bine să cedez și să îi dau și a doua felie? Sau îi fac rău și mai bine nu îi dau? Sfatul nostru este să alegi întotdeauna torturi naturale, făcute din ingrediente de calitate premium, fără premixuri pline de conservanți și aditivi, astfel încât la problema “copiii și torturile” răspunsul să fie: e copil, îl las să mai ia o felie.

6. Prăjituri sau torturi?

Dacă și tu te-ai întrebat vreodată ce să alegi, niște prăjituri delicioase sau un tort cu un design excelent, răspunsul este: de ce să alegi? De ce să nu iei și un tort și câteva prăjiturele numai bune de pus pe masa oaspeților? Până la urmă, un mousse de ciocolată de calitate, o pavlova sau o amandină de la Dulce Amintire sunt pe gustul oricui! Iar dacă trebuie să alegi, regula e următoarea: tortul este festiv în cel mai înalt grad și îl alegem pentru aniversări, nunți și botezuri, iar prăjiturile, fursecurile și cheesecake-urile le alegem pentru întruniri uzuale cu cei dragi.

7. Care este desertul potrivit pentru întâlniri de business?

Dacă organizezi o petrecere la compania ta, este absolut necesar să ai un candy bar. De ce? Pentru că arată impecabil, este absolut surprinzător și îți vei impresiona angajații, invitații, dar și competitorii. În plus, noi, echipa Dulce Amintire, ne ocupăm de absolut totul, astfel încât tu scapi de o grijă în ceea ce privește organizarea petrecerii. Asigurăm livrare în București pentru orice candy bar sau tort la comandă. De asemenea, promitem să te impresionăm cu designul, gustul și calitatea tuturor deserturilor noastre!
Și încă ceva! Un candy bar este potrivit pentru orice festivitate, orice recepție, orice eveniment la care vrei să îți impresionezi invitații!

Cum alegi cele mai bune torturi pentru evenimentele importante din viața ta?

Torturile pot avea orice formă, orice culoare sau aromă. Nu există reguli în ceea ce privește designul unui tort, iar gusturile nu se discută. Un tort de calitate este gustos indiferent de aromă. Ceea ce contează cu adevărat este să alegi un tort de calitate, făcut de la zero din ingrediente naturale. Așa te asiguri că oferi celor dragi un dulce cu adevărat sănătos și gustos. Evită torturile realizate din premixuri industriale, pline de grăsimi hidrogenate, conservanți și coloranți. Alege calitatea, alege gustul și prospețimea oferită de Dulce Amintire!


Kudika
2 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.