Setari Cookie-uri

Actrița Viorica Vodă, mărturisiri dureroase despre hărțuirea sexuală din cinematografie

Actrița Viorica Vodă a vorbit despre momentele de hărțuire la care a fost supusă în tinerețe, după premiera peliculei Filantropica, unde a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu.

Actrița Viorica Vodă, cea care a intrepretat-o pe Diana Dobrovicescu în pelicula Filantropica, a avut un moment cu totul special în cadrul ediției din acest an al Premiilor Gopo.

Viorica Vodă a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă atunci când avea doar 25 de ani, iar succesul personajului pe care l-a interpăretat a fost unul uriaș. Industria cinamotografică i-a lăsat un gust amar actriței în tinerețe, asta pentru că mulți regizori și scenariști au confundat-o pe actriță cu personajul pe care îl juca.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui.

Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.", a spus Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo.

Citește și:

Actrița a mai declarat că face aceste mărturisiri cu gândul la fiica ei, care are acum vârsta de 20 de ani și pentru care își dorește mai mult curaj de a spune lucrurilor pe nume.

"Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună.

Citește și:

Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.” – a declarat aceasta pe scenă, cu emoții în glas.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.