Setari Cookie-uri

Delia, mărturisiri cutremurătoare despre hărțuirea sexuală! Artista a vorbit despre abuzurile sexuale din liceu

Delia a vorbit pe InstaStory despre un subiect de care multă lume din media se ferește și îi diminuează importanța. Artista a mărturisit că hărțuirea sexuală există dintotdeauna și a povestit ce se întâmpla pe vremea când era doar o elevă.

Delia a vorbit despre hărțuirea sexuală, în contextul în care multă lume a criticat declarațiile actriței Viorica Vodă în legătură cu abuzurile suferite după lansarea peliculei Filantropica.

Delia a făcut mărturisiri copleșitoare despre existența abuzurilor sexuale și a povestit ce lucruri îngrozitoare se întâmplau la Liceul Dinu Lipatti din Capitală, pe vremea când era doar o elevă. Profesorii vedetei aveau un comportament absolut dezgustător și nu se sfiau să atingă elevele în zonele intime.

"Storytime. Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută» și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu la Lipatti. Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau nu că te gândești «vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească». Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept și judeci agresorul, nu victima.

Citește și:

Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă «Și ești la menstruație? Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii, mamă, fato» și apoi se mergea mai departe la a palpa efectiv sânii, a se analiza situația. Deci nu bat câmpii o secundă și efectiv e trist și este extrem de adevărat. Mă bucur că ăștia crapă, generațiile astea urmează să dispară de pe fața pământului că așa e natura și sper ca generația următoare… văd ca tendința să fie spre empatie, sper să fie mulți mai educați în sensul ăsta și mult mai umani și nu atât de primitivi. Asta sper că e salvarea.”, a povestit Delia, pe Instagram.

Citește și:

Mai mult, Delia speră ca noua generație să fie mult mai empatică și ca astfel de situații total nepotrivite și toxice să nu mai existe pe viitor.

"Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie și auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii că erau oameni care aveau cât de cât o cultură și auzeai din astea «Hei, fata cântă la ce atârnă». De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce?(…)

Efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman, n-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea, nu știi, se pare că faci o glumă inocentă care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri, îmi faci rău, nu vreau să-mi faci rău, e atât de simplu, atât de simplu. Mulțumesc.”, a mai spus Delia.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.