Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă. Cum ar arăta clasamentul real din Semifinala 2

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), cea care organizează anual concursul Eurovision, a explicat într-un comunicat publicat joi după-amiază de ce a anulat voturile date de juriile naționale din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino, la etapa din 14 mai 2022.

Oficialii EBU acuză o înțelegere tacită între cele șase teritorii. Instituția a continuat prin a descrie că o neregulă de asemenea amploare în ceea ce privește modelul de vot al juriului este fără precedent.

EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă la Eurovision 2022. Clasamentul real din Semifinala 2

Potrivit EBU, „în cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat toate cinci dintre celelalte ţări în Topul lor cinci (ţinând cont că nu au putut vota pentru ei înşişi); un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6; iar ultimul dintre cele şase jurii a plasat patru dintre celelalte ţări în Top 4 şi pe a cincea în Top 7”. Patru dintre cele şase state au primit cel puţin un set de 12 puncte, care este maximul ce poate fi acordat, precizează EBU.

Retail jobs

„Modelul în cauză a fost detectat ca neregulamentar de către partenerul paneuropean de vot şi recunoscut de Independent Voting Monitor, deoarece cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 7 de către juriile din alte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală. (care a inclus trei dintre cele considerate Big Five: Germania, Spania şi Regatul Unit). În plus, patru dintre cele şase ţări s-au clasat în primele şase dintre celelalte 15 ţări care au votat în această semifinală. O neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent”, menţionează EBU într-un comunicat.

Citește continuarea pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri