Setari Cookie-uri

Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă. Cum ar arăta clasamentul real din Semifinala 2

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), cea care organizează anual concursul Eurovision, a explicat într-un comunicat publicat joi după-amiază de ce a anulat voturile date de juriile naționale din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino, la etapa din 14 mai 2022.

Oficialii EBU acuză o înțelegere tacită între cele șase teritorii. Instituția a continuat prin a descrie că o neregulă de asemenea amploare în ceea ce privește modelul de vot al juriului este fără precedent.

EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă la Eurovision 2022. Clasamentul real din Semifinala 2

Potrivit EBU, „în cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat toate cinci dintre celelalte ţări în Topul lor cinci (ţinând cont că nu au putut vota pentru ei înşişi); un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6; iar ultimul dintre cele şase jurii a plasat patru dintre celelalte ţări în Top 4 şi pe a cincea în Top 7”. Patru dintre cele şase state au primit cel puţin un set de 12 puncte, care este maximul ce poate fi acordat, precizează EBU.

Citește și:

„Modelul în cauză a fost detectat ca neregulamentar de către partenerul paneuropean de vot şi recunoscut de Independent Voting Monitor, deoarece cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 7 de către juriile din alte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală. (care a inclus trei dintre cele considerate Big Five: Germania, Spania şi Regatul Unit). În plus, patru dintre cele şase ţări s-au clasat în primele şase dintre celelalte 15 ţări care au votat în această semifinală. O neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent”, menţionează EBU într-un comunicat.

Citește continuarea pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.