David Popovici a fost supus testului antidrog după ce a doborât record după record la Campionatul de la Budapesta

David Popovici scrie istorie în aceste zile, iar tânărul de doar 17 ani bate record după record la Campionatul Mondial de la Budapesta. El a fost supus testului antidoping, iar antrenorul sportivului a explicat care sunt motivele.

O țară înteagă îl felicită pe David Popovici după câștigarea aurului la natație, la proba de 200 de metri liberi. Tânărul de 17 ani a doborât record după record, iar organizatorii de la Budapesta l-au supus pe sportiv testelor antidoping.

Preparatorul fizic al lui David Popovoci a menționat că acest lucru este normal și că face parte din protocolul campionatului, în momentul în care un sportiv ajunge să doboare un record mondial.

"Lumea trebuie să știe că este campionat mondial de seniori, el bate acum recordurile de juniori și știm că a bătut și acel record de două ori la 200 de metri, în zile consecutive, iar acum a bătut și recordul la 100 de metri la juniori, dar s-a calificat cu primul timp la finala de seniori.[...]

El ne apreciază foarte mult, pentru că a avut și rezultate, se simte foarte bine, a stat ferit de accidentări și până la urma urmei cam asta contează, iar rezultatele vorbesc de la sine. Din moment ce David este cel mai bun, atunci suntem și noi cei mai buni. Este de felicitat că a înțeles că în jurul lui trebuie să fie mai multe persoane și ascultă astfel încât să își poată îndeplini obiectivele, cumva este un cumul de mai mulți factori. Mental stă destul de bine și, de fapt, asta este una dintre cel mai mari forțe ale lui.

Retail jobs

Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui și modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni. Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping, a spus Dragoș Luscan, citat de Radio Sport Total FM.

Mesaj de încurajare de la Campioana Camelia Potec

Camelia Potec, Campioana Modndială la Natație din 2004 i-a transmis lui David Popovici un mesaj de susținere și are încredere în tânărul care a uimit o lume întreagă cu reușitele sale sportive.

"Mai sunt două zecimi până la recordul mondial. O să-și dorească mult. Pentru a sparge bariera de 47 de secunde e un lucru greu de realizat, dar iată că la nivelul acesta are un avans considerabil față de adversari. El se luptă doar cu cronometrul.

Știam și noi, știau și americanii și toți specialiștii din natație ce poate să facă David și ce timpi scoate. Am știut de anul trecut după performanțele de la juniori de la Roma că o reușească rezultate excepționale. Știam că timpul a fost scurt pentru el pentru a lua medalie la Jocurile Olimpice.

A fost și nevoit să se califice în 2021 pentru JO. A făcut tot ce a putut. După două săptămâni de vacanță a revenit în bazin și a zis că vrea să fie cel mai bun din lume și se îndreaptă foarte rapid către acest lucru. E l știe ce vrea și unde vrea să ajungă. Și-a propus să ajungă cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Este mult mai motivat decât credeau toți cei care îl urmăresc. Este adevărat că a primit foarte multe oferte. El este sprijinit, nu este un sportiv care cere foarte multe lucruri, dar știe ceea ce vrea", a spus Camelia Potec la Fotbal Club.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri