Setari Cookie-uri

Carmen Bruma trage un semnal de alarmă cu privire la postul intermitent! Cât de periculos este acesta pentru femei?

Carmen Bruma a făcut un avertisment pentru cei care obișnuiesc să țină postul intermitent. Partenera de viață a lui Mircea Badea explică care sunt pericolele pentru femeile care doresc să slăbească după această metodă.

Carmen Brumă le oferă întotdeauna sfaturi urmăritorilor săi, iar postările sale despre o alimentație sănătoasă și o formă fizică de invidiat sunt distribuite în număr mare pe rețelele de socializare. Recent, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre una dintre cele mai utilizate metode în procesul de slăbire, postul intermitent.

Vedeta a tras un semnal de alarmă cu privire la consecințele unei astfel de diete, în special pentru femei. Carmen Brumă a mai spus că efectul de yo-yo în diete este extrem de periculos și că ea a reușit, de mai bine de 30 de ani, să se mențină la aceeași greutate.

"Foarte important mi se pare faptul că de vreo 30 de ani mă mențin, că asta este o piedică, e o problemă pentru cei care slăbesc. Şi asta este cea mai proastă variantă pe termen lung. Slăbitul și îngrășatul. Yo-Yo Dieting cum se numește, pentru că îţi crește foarte mult grăsimea din interiorul abdomenului”, a transmis Carmen Brumă în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Citește și:

În ceea ce privește consecințele postului intermitent asupra femeilor, vedeta spune că acest regim le poate afecta fertilitatea.

"În special femeile e bine să aibă grijă la această fereastră de restricție calorică, la această bucată de timp în care nu mănâncă, între 12-14 şi 16 ore e recomandabil, pentru că în cazul femeilor există niște hormoni-cheie în ovulație”, a mai spus vedeta la Antena 3.

Vedeta a vorbit și despre pierderea masei musculare în procesul de slăbire și în ce condiții dieta intermittent fasting nu este deloc recomandată.

"Peste 48 de ore apare și scăderea metabolismului, și scăderea masei musculare. Nu este neapărat o metodă de slăbire acest intermittent fasting chiar dacă funcționează. Din păcate, e folosit acest intermittent fasting ca un fel de panaceu universal. Dacă ai ovar polichistic, fă intermittent fasting (…). Toată lumea ține pentru orice boală și este folosit ca și tratament, lucru deloc recomandabil”, a adăugat Carmen Brumă.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.