Setari Cookie-uri

Cazul J`ai Bistrot: Între ”cei șapte ani de-acasă” și ”lasă-l, că e copil”: cum să ne transformăm copiii în adulți civilizați

Din dorința de a menține ordinea, J`ai Bistrot, unul dintre restaurantele din București, s-a văzut implicat într-un scandal ”fără proporții”, așa cum îl definește chiar Corina Gliga, proprietarul localului.

Pe 9 iulie, pe pagina de Facebook a restaurantului, a apărut o postare cu privire la grădina întinsă a localului, specificându-se faptul că zona amenajată cu nisip nu este un loc de joacă. Comentariile nu au întârziat să apară, mai ales din partea părinților care au înțeles greșit mesajul. Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, am încercat să găsim câteva soluții despre cum am putea să ne transformăm copiii în adulți civilizați.

De unde ar trebui să înceapă educația copiiilor: ”Grădinița nu e un service în care reparăm defectele copiilor”

Educația pornește de acasă, de unde și expresia ”cei șapte ani de acasă”, după care copilul ajunge la grădiniță, iar mai apoi în școală, de unde iese un adult civilizat și responsabil.

Citește și:

”Sunt unii părinți care vin cu copilul la grădiniță ca la un service. Am greșit cu el, e puțin defect, nu știe să se comporte, reparați-l. Nu avem cum să reparăm așa ceva, pentru că reparațiile se fac tot acasă. Grădinița e o continuitate a ceea ce se întâmplă acasă”, a declarat Dan Prediger, fondator al Karin’s Kids Academy, o grădiniță privată, pentru wall-street.ro.

Prediger ne-a prezentat două direcții care ar trebui să dea de gândit mamelor care își răsfață copiii până la refuz.

Citește continuarea pe wall-street.ro

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.