Setari Cookie-uri

Nadia Comăneci, mărturisiri la 46 de ani de când a revoluționat istoria gimnasticii mondiale

Astăzi se împlinesc 46 de ani de când gimnastica mondială a căpătat o nouă înfățișare, o dată cu prima medie de 10 obținută de Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a revoluționat istoria gimnasticii mondiale, asta după ce, acum 46 de ani, sportiva a obținut primul 10 curat la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Astăzi se împlinesc 46 de ani de când Nadia Comăneci a scris istorie în lumea gimnasticii, dar nu numai, după ce rezultatele sale deosebite au răsunat în lumea întreagă. La doar 14 ani, sportiva din Onești îi punea în dificiltate pe organizatorii de la Montreal, deoarece tabela de marcaj nu a putut afișa corect nota de 10, fiind primul rezultat de acest fel obținut până atunci. Astfel, în loc de 10.00, a fost afișat 1.00, Nadia doborând record după record.

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci a devenit cunoscută ca "Zeița de la Montreal", după ce a cîștigat trei medalii de aur (individual compus, bârnă și paralele), una de argint (alături de echipa României) și o medalie de bronz (la proba de la sol), la ediția cu numărul 12 a Jocurilor Olimpice.

Citește și:

Într-o zi cu o însemnătate atât de mare în sportul românesc, dar și al gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci a postat video-ul în care își execută proba la sol, moment care aduce multă mândrie în inimile românilor de pretutindeni.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.