Setari Cookie-uri

Nuntă în stil rustic: 5 reguli de aur

Dacă vrei să te bucuri de o nuntă impresionantă, probabil ai luat în calcul un eveniment în stil rustic. Spre deosebire de nunțile clasice și elegante, cele rustice implică alegerea unor elemente mai boeme, inspirate din natură.

Reîntoarcerea la tradiții este la modă și în prezent, începând cu complexitatea decorului rustic și până la purtarea rochiilor de mireasă care ies din tipare. Vrei să știi ce presupune nunta în stil rustic?

Ține cont de următoarele reguli de aur!

Alege o locație rustică

Pentru organizarea acestui eveniment special, poți începe cu alegerea locației pentru petrecere. Ca să se încadreze în tema rustică, nunta trebuie să se desfășoare într-un cadru adecvat. De obicei, poți opta pentru restaurante, crame sau hanuri din lemn, cu un decor specific. O nuntă rustică se poate realiza și pe plajă, indiferent dacă vrei să te căsătorești în țară sau în străinătate.

Îți dorești o nuntă rustică într-o locație specială? Ai în vedere castelele medievale din zona în care locuiești, excelente pentru o nuntă în stil rustic. Nu în ultimul rând, dacă nu ai opțiuni, bucură-te de nuntă într-o locație rurală, cu un spațiu primitor, care oferă o atmosferă unică.

Citește și:

Optează pentru gama potrivită de culori

Există și o paletă de nuanțe rustice, perfecte pentru ziua cea mare. O nuntă rustică merită să conțină elemente în culori de verde, galben sau roșu. Totodată, vei găsi decorațiuni maro, oranj sau verde pal, potrivite pentru un astfel de eveniment.

Aceste culori sunt recomandate pentru mese și scaune, obiecte din lemn sau aranjamente florale. Pentru a păstra acest cadru, cumpără invitații pentru o nuntă în stil rustic, care arată minunat. De obicei, aceste invitații sunt realizate din carton și decupate într-o manieră care imită lemnul.

Integrează decorul în tema rustică

Cu ajutorul decorului și al ornamentelor, poți crea o atmosferă deosebită la nunta în stil rustic. Pentru ceremonia religioasă, poți alege să te căsătorești în aer liber, sub o arcadă cu flori naturale. Desigur, ar fi bine ca scaunele din jur să fie în ton cu arcada și decorate cu aceleași flori.

Citește și:

La restaurant, amenajează corect spațiul și ține cont de toate amănuntele, de la mese, scaune, platouri și tacâmuri rustice, până la flori și aranjamente. O abordare rustică presupune și integrarea meselor lungi, care nu sunt acoperite de fețe de masă.

Sunt potrivite vesela și tacâmurile simple și minimaliste sau platourile vintage. Decorează mesele cu flori de câmp și recipiente transparente din sticlă, alături de lumânări sau candele. În funcție de preferințe, poți să integrezi și alte ornamente care duc cu gândul la mediul rustic: meniuri din lemn sau sub formă de tăblițe sau biciclete vintage așezate la intrarea în local.

Investește într-un meniu corespunzător

Stilul rustic poate fi ales inclusiv pentru preparatele servite. La o nuntă rustică, merită să pui la dispoziția invitaților mâncăruri ușoare, fără prea multă carne, de proveniență organică. În acest mod, vei reda cât mai mult un stil de viață tradițional. Este potrivit și bufetul suedez și gustări precum cornuri sau plăcinte.

Citește și:

Încearcă să eviți preparatele cu aspect aglomerat, ci alege variante simple, ornate cu frunze, flori sau fructe de pădure, în special când vine vorba despre deserturi.

Mizează pe ținutele simple

În final, mirii trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor atunci când organizează o nuntă cu tematică rustică. Mireasa nu are nevoie de rochie pompoasă și prea elegantă, ci de modele simple și feminine, cu mâneci bufante sau modele pe umeri. De exemplu, rochia de mireasă se poartă și cu ghetuțe sau botine, în nuanțe diferite de cele de pe rochie. Mirele poate să poarte inclusiv pălărie din piele și bocanci, alături de cămașă albă și pantaloni chino.

Când vorbim despre coafura în stil rustic, aceasta este simplă și ușoară. Se pot alege cozile de cal sau împletiturile simple, alături de accesorii din flori. Nici machiajul nu trebuie să fie strident.

Citește și:

Îți dorești o nuntă în stil rustic? Inspiră-te din aceste idei și organizează un eveniment pe care nu-l vei uita niciodată.

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.