Setari Cookie-uri

David Popovici a scris istorie la Campionatul European de la Roma! Aur la proba de 200 de metri pentru România!

David Popovici, record peste record! Sportivul a câștigat luni, 15 august, aurul european la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație de la Roma.

David Popovici a bătut un nou record luni, 15 august, la Campionatul Mondial de la Roma. Tânărul sportiv a câștigat proba de 200 de metri liber, fiind cea de-a opta medalie obținută în doar trei luni.

Așa cum este numit Popovici, Racheta României a bătut recordul mondial și la 100 de metri liber, în urmă cu două zile, obținând cel mai bun timp.

David Popovici s-a calificat duminică în semnifinală, iar luni a condus cursa detașat, depășindu-l pe adversarul său, tânărul elvețian Antonio Dkajovici.

Mândria natației românești a finalizat cursa cu un timp de 1:42.97, stabilind un nou record mondial de juniori, al treilea cel mai rapid timp din istoria înotului. Recordul mondial al probei de 200 de metri a fost obținut în 2009, de neamțul Paul Biedermann, cu un timp de 1:42.

Citește și:

David Popovici, aur pentru România

David Popovici traversează o perioadă excelentă în cariera sa, asta după ce cucerit aurul mondial la Budapesta, în luna iunie. La probele de 100 și 200 de metri, tânărul sportiv legitimat la Dinamo a atras toate privirile asupra performanțelor sale sportive.

În luna iulie, Popovici a obținut cinci medalii, printre care patru de aur, la probele 50 metri liber, 100 metri liber, 200 metri liber și la ștafeta masculină 4 x 100 m liber.

La doar 17 ani, speranța României deține recordurile mondiale de juniori, dar și la 100 metri liber(47,13) și 200 metri liber(1:42.97)

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.