Setari Cookie-uri

Fenomenul Naarghita în România și India. Povestea de viață a Cenușăresei din Vrancea

Naarghita a fost un nume răsunător în România în industria muzicală în anii `70. Aceasta a fost o interpretă română de muzică indiană, extrem de frumoasă și talentată. Artista s-a bucurat de un real succes atât la noi în țară, cât și în întreaga lume. Dragostea pentru muzica și dansul indian au adus-o pe culmile succesului pe cea care a trăit trup și suflet pentru această cultură.

Copilăria micuței Naarghita

Naarghita, pe numele său real Maria Amarghioalei, a fost o cântăreață și dansatoare română. Artista s-a născut pe 14 ianuarie 1939 în localitatea Pufești, județul Vrancea. Copilăria ei a fost una zbuciumată. Când micuța Maria avea doar trei ani, părinții acesteia s-au despărțit. Fetița a fost crescută de bunici până la vârsta de nouă ani, atunci când s-a mutat împreună cu mama ei în Capitală.

Fiind o fire artistică, cu o aură deosebită, artista a frecventat cercurile de dans și canto clasic. Viața vedetei a început să se schimbe atunci când în anul 1956 a intrat în corpul de balet al teatrului de revistă „Constantin Tănase”, în calitate de figurantă.

Citește și:

Cum a luat naștere dragostea pentru muzica și dansul indian

Pasiunea pentru dansurile și muzica indiană, pentru Naarghita, a fost dragoste la prima vedere. După ce a vizionat filmul indian Vagabondul (1951), în regia lui Raj Kapoor, tânăra a rămas profund impresionată și a început să se documenteze și să urmărească tot ce însemna atât muzica și dansul indian, cât și întreaga cultură a acestui popor.

Citește continuarea pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.