Setari Cookie-uri

6 echipamente sportive pentru copilul tău, pe care le poate folosi în aer liber

Descoperă șase echipamente sportive care să dezvolte diverse abilități și care să fie potrivite pentru momentele de distracție în aer liber ale copilului tău. ===▷▷▷

Cum copilul tău are foarte multă energie de consumat, iar o zi pare că nu se mai termină, trebuie să îl ajuți, într-un mod sănătos și, totodată, distractiv, cu unul sau mai multe echipamente sportive dedicate vârstei. Descoperă la ce te poți orienta pentru timpul petrecut în aer liber al copilului tău.

Badminton

Badmintonul este o activitate în aer liber din ce în ce mai practicată și la noi. Un set de rachete pentru badminton, cu mingi incluse, este accesibil și îi vei găsi rapid un loc în casă ori în mașină.

Jocul de badminton nu necesită foarte mult spațiu sau un teren amenajat, pentru ca cel mic să facă mișcare și să se distreze cu un alt copil sau chiar cu tine. Copilul tău își va pune corpul în mișcare și, totodată, capacitatea cognitivă îi va fi stimulată, prin concentrare și strategii de lovire a fluturașului de badminton.

Citește și:

Trotinetă

Dezvoltarea abilităților locomotorii se poate face foarte practic și atractiv, cu ajutorul unei trotinete. Este deja la modă ca cei mici să se întâlnească în fața blocului, într-un parc sau în perimetrul zonei în care locuiesc, alături de echipamentul sportiv preferat.

O trotinetă este intuitiv de folosit și ajută, pe lângă mișcare și distracție, la deprinderea susținerii echilibrului în mers. De asemenea, până ca cel mic să-și mențină complet echilibrul, te poți gândi, pentru mai multă siguranță, la una cu trei roți. În plus, trecerea de la trotinetă la bicicletă va fi una destul de ușoară.

Role

O altă variantă, la fel de antrenantă, este achiziționarea unor role pentru copii. Vei găsi destule tipuri de role care să se potrivească cerințelor vârstei, dar și preferințelor celui mic. Mersul pe role vine cu foarte multe beneficii, precum dezvoltarea musculaturii sau menținerea echilibrului. Dacă vremea este bună și nu plouă, mai este important să găsești o porțiune asfaltată și uscată de drum, pentru turele făcute de năzdrăvanul tău.

Citește și:

O pereche de role poate fi reglabilă, astfel că investiția se poate dovedi practică.

Săniuță

Dacă iarna este unul dintre anotimpurile voastre preferate, în care vă faceți vacanțele într-o stațiune de munte, atunci o săniuță va fi un mijloc de distracție și voie bună. Cel mai probabil, și tu ai experimentat, în iernile de altădată, datul cu săniuța, la derdeluș. În prezent, la munte, sunt chiar zone amenajate pentru cei mici, dar pasionați de săniuș.

Consideri că este momentul potrivit pentru începerea unui sport nobil pe zăpadă? Schiatul este o idee excelentă la care te poți gândi, mai ales că, la o vârstă fragedă, tehnicile se pot învăța destul de repede.

Snorkeling

Copilul tău iubește momentele petrecute în apă și îi place să descopere mici comori subacvatice? Perfect, atunci este timpul să îl înveselești cu un kit de snorkeling pentru suprafață, adică o apă la mică adâncime, ce cuprinde mască și tub de respirație. Mai poți completa cu o pereche de încălțăminte adecvată pentru protejarea piciorușelor, în timpul deplasării prin apă sau chiar pe nisip.

Citește și:

Dacă deja cunoaște tainele înotului, snorkeling-ul poate deveni, pentru copilul tău, o activitate interesantă în timpul vacanțelor petrecute la mare.

Minge

Cu toții am crescut, la bunici sau în fața blocului, jucându-ne mai toată ziua cu o minge. De regulă, era o minge de fotbal, bună chiar și după ce se spărgea, însă acum ai opțiuni variate, mult mai rezistente, de la baschet, volei și până la rugby.

Nu ezita să cumperi pentru cel mic o minge, pe care să o poată folosi atunci când se plictisește.

Acum că ai câteva variante de echipamente sportive pentru mezinul familiei, timpul liber petrecut afară va trece mult mai ușor, atât pentru el, cât și pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.