Setari Cookie-uri

8 accesorii și decorațiuni pentru amenajarea unei locuințe de vis

Îți dorești o locuință ca-n povești? Din fericire, nu este dificil să-ți transformi casa într-un spațiu de vis. Trebuie doar să alegi corect accesoriile și decorațiunile pentru fiecare încăpere, astfel încât să obții o amenajare ca la carte.

Atunci când decorezi, ține cont de preferințele tale, dar și de modul în care accesoriile se potrivesc cu designul camerelor. Descoperă care sunt cele mai utile obiecte în care merită să investești!

Tablouri

Nu știi cum să decorezi o încăpere care pare impersonală sau ai niște pereți simpli și vrei să-i înfrumusețezi? Apelează la tablouri, care nu dezamăgesc niciodată. Poți să investeșți în tablouri cu peisajele preferate sau pur și simplu agață în dormitor sau în living tablouri cu fotografii din familie. Pe lângă faptul că-ți va face plăcere să le vezi zi de zi, acestea transformă spațiul din punct de vedere estetic.

Etajere

Un alt mod de a decora plăcut o cameră constă în alegerea etajerelor, care pot fi folosite după bunul plac. De exemplu, în dormitor poți plasa o etajeră deasupra unei noptiere, unde să așezi mici obiecte de artă, cărți, lumânări parfumate sau diferite suveniruri din vacanță.

Citește și:

Folosește etajere și în bucătărie, unde poți așeza obiecte artizanale sau condimente. În baie, etajerele te ajută să păstrezi cosmeticele în ordine. Pe lângă rolul util al etajerelor, acestea devin accesorii de efect pentru decorarea casei.

Odorizante pentru casă

Cine nu-și dorește o locuință cu un miros îmbietor? Pentru că vrei să simți aromele plăcute atunci când intri în casă, poți să alegi un difuzor profesional de parfum pentru cameră. Odorizantele nu doar că îți parfumează locuința, ci au un design modern, care schimbă aspectul camerelor.

Ai la îndemână odorizante mici și elegante sau modele de dimensiuni mari, care pot fi așezate pe comode sau noptiere. În alegerea parfumurilor potrivite, ține cont și de anotimpul în care te afli.

Citește și:

Primăvara ai la îndemână mirosurile de lămâie, mosc sau iasomie, în timp ce vara poți opta pentru parfum delicat de flori de lavandă sau bergamotă. În sezonul rece, alege aromele lemnoase sau de scorțișoară, care parfumează intens.

Perne și pături

Cauți o altă idee pentru decor? Nu omite pernele și păturile, care sporesc nivelul de relaxare și schimbă o locuință din punct de vedere estetic. Achiziționează perne decorative colorate, pe care să le plasezi pe pat sau pe o canapea monocromă.

Totodată, poți să cumperi perne mari și mici, în nuanțe apropiate, și să le așezi unele lângă altele. Dacă îți plac imprimeurile bogate, optează pentru perne și pături cu design floral sau cu animal print, care atrag atenția instant și animă locuința.

Citește și:

Perdele și draperii

Poate că abia te-ai mutat într-o locuință nouă și simți că accesoriile nu sunt pe gustul tău. În cazul în care perdelele și draperiile nu au un aspect plăcut, merită să înlocuiești aceste accesorii care transformă complet o încăpere.

Adaugă personalitate camerelor și ferestrelor cu ajutorul celor mai potrivite perdele și draperii, ținând cont de stilul de amenajare a casei. Vrei să creezi o atmosferă caldă și primitoare? Mizează pe modelele de perdele și draperii în nuanțe de bej sau galben pal. În cazul în care vrei să estompezi culorile din încăpere, ai la dispoziție modele în nuanțe neutre. Cu ajutorul perdelelor și draperiilor, vei controla și cantitatea de lumină care pătrunde în locuință.

Citește și:

Covoare moderne

Covoarele sunt accesorii care nu trec neobservate! Din punct de vedere estetic, orice locuință arată mai bine dacă așezi strategic câteva covoare, care să completeze restul decorului.

Fie că-ți plac covoarele cu fir lung sau scurt, include-le în camerele preferate. Ai la dispoziție o gamă variată de modele, care se potrivesc cu mobila și cu restul accesoriilor.

Plante verzi

Amenajarea unei locuințe de vis include și alegerea celor mai frumoase plante verzi. Un singur ghiveci cu o plantă naturală poate să împrospăteze locuința și să ofere o notă de eleganță.

Plantele verzi sunt des folosite în amenajările interioare, așa că poți opta pentru cactus, aloe vera, iederă sau ficus, care rezistă în orice spațiu. Așează ghivecele în bucătărie sau în living, pentru un plus de prospețime.

Citește și:

Oglinzi

Nu în ultimul rând, orice locuință are nevoie de oglinzi. Pe lângă folosirea oglinzii din baie, poți să cumperi și modele verticale, pe care să le amplasezi în hol sau în dormitor. Oglinzile oferă senzația de spațiu mărit și adaugă luminozitate oricărei încăperi.

Ține cont de aceste sugestii și te poți bucura de o locuință perfectă, în care să te simți de fiecare dată ca acasă!

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.