Setari Cookie-uri

Cum creezi un ambient primitor acasă

Casa noastră este locul unde abia așteptăm să revenim după o zi lungă și să ne relaxăm, într-o atmosferă cât mai caldă și mai primitoare. Din acest motiv ai nevoie de un spațiu plăcut vizual și armonios unde să te poți deconecta la sfârșitul fiecărei zile.

Putem obține un interior mult mai primitor cu ajutorul materialelor și texturilor pe care le alegem pentru amenajare, care influenţează atmosfera unui spaţiu şi ajută la personalizarea acestuia în funcție de gusturile şi nevoile noastre. Este important să găsești în primul rând stilul care te reprezintă și echilibrul cromatic potrivit casei tale, pentru a crea o atmosferă primitoare, în care să te întorci cu drag de fiecare dată.

Amenajează în culori calde

Culorile, nuanțele, materialele și texturile alese te ajută să creezi stilul pe care îl dorești în casa ta. De exemplu, piesele de mobilier și pardoselile din lemn se folosesc și se combină pentru a oferi căldură casei și de a crea o ambianță plăcută. Tonurile calde ajută la extinderea vizuală a spațiului și pun în valoare întreaga încăpere. Este important să găsești formula de a combina nuanțele de lemn urmând de exemplu aceste sfaturi ale obiectelor folosite la amenajare pentru a crea un spațiu cât mai cald și primitor.

Citește și:

Adaugă obiectele tale de decor preferate

Un decor complet al unei case primitoare include amprenta ta personală asupra spațiului în care locuiești. Găsește acele puncte de interes din fiecare încăpere și creează accente cu tablouri, fotografii și obiecte de decor care îți reflectă preferințele și înfrumusețează amenajarea. Evită supraîncărcarea sau aglomerarea unei singure zone; încearcă să creezi un echilibru vizual în ceea ce privește decorul unei locuințe. Acesta te va ajuta să creezi un interior plăcut și primitor și să petreci momente relaxante atunci când ajungi acasă.

Găsește iluminatul potrivit

Chiar dacă uneori nu îi acordăm suficientă atenție, iluminatul este un element esențial pentru crearea unui spațiu plăcut. Fie că preferi o cantitate mai mare de lumină sau iubești atmosfera mai intimă, cu lumina scăzută, experimentează cu ajutorul corpurilor de iluminat pe care le alegi pentru fiecare cameră a casei. În spațiile destinate odihnei poți folosi o lumină mai caldă, cu ajutorul veiozelor și lampadarelor. Totodată, pentru camerele unde au loc mai multe activități, în baie și în bucătărie, poți opta pentru iluminat funcțional, cu becuri LED și spoturi care direcționează lumina acolo unde ai nevoie.

Citește și:

Decorează locuința cu plante

Florile și plantele verzi oferă căldură oricărui decor și au un efect de relaxare. Acestea sunt modalitatea ideală de a accesoriza un spațiu, însă este bine să știi că trebuie să le îngrijești corespunzător pentru a te bucura de frumusețea lor cât mai mult timp. Poți crea un spațiu relaxant în casa ta dacă o decorezi folosind cât mai multe plante. De exemplu, poți crește ierburi aromatice pe care să le folosești apoi la mâncare. De asemenea, dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a le îngriji, alege specii rezistente sau plante artificiale. Pe lângă faptul că fac locuința să arate mai plăcut, florile și plantele verzi îmbunătățesc starea psihică, reduc stresul și îmbunătățesc creativitatea.

Citește și:

Detalii care fac diferența

Amenajarea casei poate include mici detalii care pot transforma imediat spațiul într-unul mai primitor. Fie că îți plac lumânările preferate, un anumit tip de iluminat ambiental sau o muzică relaxantă, adaugă-le cu încredere în amenajare. Aceste detalii au efect pozitiv asupra stării noastre de spirit, așa că poți experimenta cu acele lucruri care îți fac plăcere. Te vor ajuta să te relaxezi și să te simți bine în spațiul tău personal.

Dacă îți dorești să obții o atmosferă cât mai primitoare în casa ta, este important să alegi acele piese, decoruri și accesorii care să îți exprime personalitatea și să pună cât mai bine în valoare amenajarea interioară. Găsește stilul care îți place cel mai mult și adaugă elemente care creează un ambient relaxant, liniștitor și cald.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.