Setari Cookie-uri

Mesajele liderilor lumii. Regina Elisabeta a II-a, cea mai iubită suverană

Curg mesajele de condoleanțe din partea liderilor lumii. Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, pe 8 septembrie, înconjurată de familie.

Marii lideri ai lumi transmit mesaje de condoleanțe Familiei Regale, admirând activitatea Suveranei și istoria pe care Regina Elisabeta a II-a a reușit să o scrie timp de aproape un secol.

Regina Elisabeta a II-a a mutit ieri, 8 septembrie 2022, la 96 de ani, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral.

Mesajul Președintelui chinez Xi Jinping

„În numele guvernului chinez, al poporului chinez și în numele său, Xi și-a exprimat profunde condoleanțe pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a și a transmis sincere condoleanțe familiei regale, guvernului și poporului Regatului Unit”, a anunțat televiziunea chineză de stat CCTV, citată de CNN.

Mesajul Patriarhului Daniel

„Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria. Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult”, se arată în mesajul transmis de patriarh Regelui Charles al III-lea, scrie Agerpres.

Citește și:

Mesajul Regelui Spaniei, Felipe al VI-lea

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, fără îndoială, a fost martor, a scris şi modelat cele mai relevante capitole din Istoria lumii noastre în ultimele şapte decenii”, a scris Felipe al VI-lea, salutând „simţul datoriei, al angajamentului şi întreaga viaţă dedicată slujirii poporului său. [...]

Regina Letizia şi cu mine transmitem Majestăţii Sale şi întregii familii regale dragostea şi rugăciunile noastre.[...] Ne va fi foarte dor de ea”, a scris regele.

Mesaju din partea Papei Francisc

„Profund întristat de vestea decesului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanţe Majestăţii Sale, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit şi al Commonwealth-ului”, a spus suveranul pontif într-o telegramă adresată noului suveran şi citată de agenţiile internaţionale de presă.

Mesajul lui Vladimir Putin

Citește și:

"Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile. Permiteţi-mi să vă transmit sincere condoleanţe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii", a transmis liderul de la Kremlin, potrivit Agerpres.

Mesajul Președintelui Franței, Emanuel Macron

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a întruchipat continuitatea şi unitatea naţiunii britanice timp de peste 70 de ani. Îmi amintesc de ea ca de o prietenă a Franţei, o regină a inimii care şi-a lăsat amprenta asupra ţării sale şi a secolului său”, a declarat preşedintele francez, transmite Agerpres.

Mesajul lui Barack Obama

„Precum muți dintre voi, eu și Michelle suntem recunoscători că am fost martori la conducerea dedicată a Majestății sale și suntem uimiți de moștenirea serviciului ei neobosit și demn. Gândurile noastre sunt cu familia ei și cu poporul Regatului Unit în aceste vremuri dificile”, este mesajul postat peTwitter al fostului președinte american.

Citește și:

Mesajul lui Trump

„Eu și Melania vom prețui mereu timpul petrecut împreună cu Regina și nu vom uita niciodată prietenia generoasă a Majestății Sale, marea ei înțelepciune și minunatul simț al umorului. Ce doamnă măreață și minunată era – nimeni nu era ca ea!”, a transmis Donald Trump.

Mesajul Lui Joe Biden

„Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea”. El a continuat spunând că Elisabeta a II-a a fost „o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite. Ea a contribuit la a face relaţia noastră specială”, potrivit Agerpres.

Citește și:

Mesajul lui Boris Johnson

„În inimile fiecăruia dintre noi există o durere la trecerea în neființă a reginei noastre, un sentiment profund și personal de pierdere - mult mai intens, poate, decât ne așteptam”, a scris Boris Johnson.


Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.