Setari Cookie-uri

16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud

București, 21 octombrie 2022 – Mai e o doar o săptămână până când publicul e chemat să-l voteze pe cel mai tare dansator de street-dance din România: pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, a doua ediție a competiției globale Red Bull Dance Your Style îi pune față în față, pe aceeași scenă, pe 16 dintre cei mai buni dansatori din România. La platane: Vlad Dobrescu. Prezintă: Shurubel. Ultimele bilete sunt disponibile pe redbull.ro/dance.

Din Londra până în Galați, cei mai buni 16 dansatori români de street-dance se strâng la București săptămâna viitoare hotărâți să dea tot ce au mai bun. Consacrat pe străzile din Statele Unite ale Americii, street-dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind un termen „umbrelă" pentru mai multe stiluri de dans asociate muzicii hip-hop. Cei 16 (dansatori profesioniști, coregrafi și instructori) vor arunca deci în luptă backgrounduri artistice, stiluri de street-dance și abordări diferite, de la Hip-Hop la Popping, Locking, House Dance, Waacking, Afro, Electro Dance și Dancehall, toate cu un numitor comun: doza crescută de spectacol. Miza e una importantă pentru orice artist - câștigătorul pleacă la finala mondială din Africa de Sud, unde va reprezenta România în battle-uri 1 la 1 cu 60 de campioni din întreaga lume. Pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, publicul decide cine cucerește ringul de dans. După fiecare rundă, spectatorii îl votează pe cel mai bun cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. E un spectacol de improvizație 100%, pentru că dansatorii nu știu ce muzică-i așteaptă; ei se duelează 1 la 1 pe orice hit, cu orice tempo, cu care-i provoacă Vlad Dobrescu. Este ceea ce face această competiție unică: DJ-ul și audiența joacă un rol crucial.

Citește și:

Shurubel, MC-ul evenimentului: „Eu cred că energia face dansul. Am văzut și oameni care dau calm din cap pe dubstep, dar am și prieteni care dansează de rup pe muzica clasică. E vorba de cum se simte fiecare în prezentul lui. Săptămâna viitoare mă aștept să văd pe scenă o grămadă de stiluri și oameni ce depășesc limitele fizicii, dar cumva cad mereu pe beat-ul potrivit. Când te uiți la freestyle, e o magie care se întâmplă în fața ta, indiferent dacă ai vreo treabă cu dansul sau nu: omul care dansează nu știe dinainte pe ce piesa urmează să danseze, așa că e obligat cumva să fie prezent în fiecare secundă, să asculte, să proceseze și să-și transforme energia în mișcări. Iar când toate lucrurile astea se aliniază, rezultatul se transmite direct publicului și parcă simțim și noi că trăim mai intens momentul. Am început să prezint competiții de street-dance din liceu și am văzut cât de important e publicul, atât pentru atmosferă, cât și pentru a vota câștigătorul fiecărei lupte!"

Citește și:

Alexandru Ciule a.k.a Cypher, consultantul evenimentului: „Stilurile Popping, Locking și Waacking își au originea în anii '60 –'70, când au început să fie popularizate în America de emisiuni precum Soul Train (1971-2006) sau grupuri și dansatori precum Electric Boogaloos (Popping), The Lockers (Locking), Tyrone Proctor (Waacking). Asta se întampla înainte de Hip-Hop, care a apărut în '73. 1983 a fost anul în care a apărut pentru prima dată stilul Breaking în filmul Flashdance (pentru majoritatea lumii, filmul a marcat primul contact cu aceasta formă de dans). Ulterior au apărut Breakin', Beat Street, Breakin' 2, Krush Groove și altele. Buddha Stretch e primul coregraf de Hip-Hop, care împreună cu Mop Top Family, a acoperit în anii '80-'90 cam tot ce vedeai în materie de Hip-Hop, și nu doar la TV: de la Eric B & Rakim – Paid in Full la Will Smith – Miami și Men In Black, Mariah Carey (cam tot ce a scos în anii '90) și, probabil cel mai notoriu, Michael Jackson – Remember the Time. Și mai sunt o grămadă de exemple: Missy Elliott , Limp Bizkit (Rollin), Jay-Z, Big Daddy Kane, Whitney Houston, Heavy D, LL Cool J, Snoop Dogg".

Citește și:

Pe lângă șansa de a concura la Johannesburg alături de cei mai buni dansatori de street-dance din întreaga lume, campionul de la București pleacă acasă și cu un smartphone HONOR 70 5G și o pereche de Honor Earbuds 3 Pro din partea partenerului evenimentului. Aceleași premii vor fi acordate și câștigătorului locului secund.

Cine sunt cei 16 concurenți care se vor duela în Finala Națională?

Din Polonia până-n Grecia, Moldova, Ungaria, Cehia, Ucraina, au traversat Europa dansând în zeci de competiții internaționale, au la activ zeci de premii, au predat sute de workshop-uri în toate colțurile țării, sau au făcut senzații cu tot atâtea showcase-uri în mega-producții TV sau în sălile de spectacol din Thailanda până-n Austria. Așii street-dance-ului care se vor duela la București pe 27 octombrie sunt: Alex Nuț (profesor de dans, organizator de evenimente), Andrada Cara a.k.a.KARA (artistă din Timișoara pasionată de muzică și dans), Andrei Pandi a.k.a. DHK Pandi (Locul 1 la Dancehall King Italia și director artistic), Alex Bărbieru a.k.a. Impulse (dansează de aproape 11 ani, Locul 1 la Black Sea Dance Camp 2017, Show Nuff Vol), Alin Țîrcă (reprezintă Street Groove Studio, câștigător Come and Get it 2, UBB Dance Battle), Darian Cârstea a.k.a. Darian (profesor de dans, dansează de la vârsta de 8 ani, Crew vs Crew - Street Groove Jam 2019 - Locul 1, semifinalist Red Bull Dance Your Style 2021), Diana Antar a.k.a. DXNGER (instructor, coregraf și mentorul primei trupe de dansuri africane moderne din România, profesoară de dans, Locul 1 la Monster Crib, Crew Show-Off, Românii Au Talent 2021), Eduard Nanu a.k.a. Oxi (predă de peste 5 ani, a făcut parte din mai multe trupe de dans, „Best Male Dancer" la concursul Dance Star, București, 2017, Locul 1 la 1 vs. 1 Open Styles și locul 1 Showcase la Dance Station, Galați, 2022), Eugen Ocneanu (deținător a numeroase premii naționale și internaționale), Gabriel Daniel a.k.a. Gabs (a început să danseze de mic, primul lui contact cu dansul fiind dansul sportiv, dar de 10 ani a descoperit streetdance-ul), Irina Florea a.k.a. Irene (câștigătoare World of Dance Romania și Street Groove Jam 2017 – Dancehall), Mihaela Popescu a.k.a. Miha (dansează din 2016, stilul ei preferat e Dancehall, a câștigat multiple trofee: Locul 1 la Dancehall Delivery, Dancehall Battle 1vs1 2018 și la Street Groove Jam 2018), Raul Bârsan a.k.a. Raul (câștigătorul primului loc la competiția „Show Nuff București", dansator în cadrul „Românii Au Talent", dansator profesionist și profesor de dans originar din Târgu Mureș), Cristian Frățică a.k.a. DHK Sixx (fondatorul proiectului Dancehall Students, care vrea să dezvolte comunitatea de Dancehall din România, în branșă de 14 ani. Palmares: Dancehall International Pre-Select Greece – Locul 1 la 1vs1, Locul 1 la Dancehall King Ukraina, Locul 1 la Battle Of The Best), Oana Neagu a.k.a. Waana Neagu (profesor de dans, co-fondator al primului studio de dans din România axat exclusiv pe educația culturală în aria street-dance, ambasador Imperial House of Waacking), Victor Marinescu a.k.a. Grooveek (câștigător „Polski Locking" Polonia 2022).

Citește și:

O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări. În 2021, prima ediție Red Bull Dance Your Style din România a celebrat street-dance-ul românesc într-un show extraordinar la Teatrul de Vară Herăstrău: 1.000 de spectatori energici, 16 dansatori de excepție, 15 dueluri electrizante, 3 ore de aplauze prelungite. Atunci, Alexandra Barac a.k.a Sǎtǎnel a reuşit să câştige fără drept de apel inimile publicului.

Biletele sunt disponibile pe redbull.ro/dance.

Din 2018, Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public. Află mai multe pe redbull.ro/dance.

Citește și:


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.