Setari Cookie-uri

Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din camera copilului

Amenajarea camerei copilului este un proces care aduce mult entuziasm. Citește în continuare și află care sunt piesele de mobilier ce nu ar trebui să lipsească din camera unui copil. ===▷▷▷

Amenajarea camerei copilului ar trebui să țină cont de mai multe criterii, pentru ca rezultatul final să fie unul practic, armonios și estetic. Printre principalele criterii ce trebuie luate în calcul se numără: vârsta copilului, dacă este băiețel sau fetiță, dacă se va amenaja o cameră comună pentru doi sau mai mulți copii, anumite preferințe, mai ales când copilul mai crește.

În cele ce urmează, îți vom enumera care sunt piesele de mobilier ce nu trebuie să lipsească din camera copilului pentru ca aceasta să fie completă.

Un pat adecvat vârstei

Începem prin a-ți menționa elementul cel mai important din camera unui copil: patul. În funcție de vârsta copilului, poți opta chiar și pentru un pat transformabil. Spre exemplu, poți alege un pătuț ce se folosește până în jurul vârstei de 1 an, apoi se transformă în comodă, iar mai apoi în birou. Astfel, vei alege o piesă de mobilier ce va fi folosită mult timp cu succes. Dacă reamenajezi camera copilului, alege un pat deosebit, patul cu un cadru în formă de căsuță. Acest model de pat poate fi comandat de pe soline.ro, un magazin online unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru camera copilului tău.

Citește și:

Un balansoar pentru bebeluși

Această piesă de mobilier este extrem de utilă și este important de menționat că poate fi mutată cu ușurință din camera copilului oriunde este nevoie. Balansoarul este adecvat pentru momentele în care o singură persoană este acasă, având grijă de copil și acea persoană are și alte sarcini de îndeplinit.

Un balansoar calitativ oferă bebelușului tot confortul și siguranța. Copilul va fi așezat în balansoar într-o poziție adecvată vârstei (spătarul se poate înclina sau ridica) și va fi prins cu ajutorul hamului de siguranță. Balansoarul are inclusă o bară pe care pot fi agățate diverse jucării care să îl distreze pe cel mic. Ține cont că în balansoar pot fi așezați doar copiii care nu sunt bolnavi la momentul respectiv, deoarece chiar și o răceală poate determina bebelușul să respire mai greu, mai ales dacă este nesupravegheat.

Citește și:

Un birou pentru școlari

Vârsta școlară aduce schimbări nu doar în viața copilului și a părinților, dar și în casă. Astfel, proaspătul școlar va avea nevoie de un birou la care să își facă temele și să petreacă timp de calitate descoperind tainele învățatului. În funcție de preferințele tale și ale copilului, poți opta pentru un birou care să fie potrivit doar câțiva ani, urmând să fie schimbat în adolescență, sau poți alege din prima un birou care să fie păstrat mult timp și un scaun de birou care să poată fi reglat astfel încât să permită o poziție corectă indiferent de înălțimea biroului.

O bibliotecă

Poate fi o bibliotecă obișnuită, dar mai mică, sau poți să îți pui imaginația la treabă și să transformi niște polițe într-o altfel de bibliotecă. Mai poți alege și bibliotecile joase, la care copilul poate avea acces oricând și de unde poate lua orice fel de carte, fără să mai ceară ajutorul unui adult pentru a ajunge mai sus.

Citește și:

O canapea sau o bancă

Nu în ultimul rând, îți recomandăm să incluzi în camera copilului și o canapea mică sau o bancă. Aceasta din urmă poate avea și rol de depozitare, astfel că poți economisi spațiu prețios și poți amenaja camera copilului așa cum îți dorești.

Așadar, acestea sunt principalele piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera unui copil. Bineînțeles, se mai pot adăuga și altele, cum ar fi un șifonier, însă depinde mult dacă nu cumva există un dressing comun cu părinții sau frații.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.