Setari Cookie-uri

Mobilier nou sau utilizat? Care variantă este mai bună pentru un raport calitate-preț bun?

În reamenajrea sau mobilarea unei proprietăți, intervine întrebarea ”Ce mobilier să aleg?”. Ca atare, pe lângă achiziționarea unor corpuri noi, se poate opta și pentru cele second-hand.

Există argumente pro și contra pentru ambele opțiuni și prin urmare, ar trebui să se compare aceste două variante, pentru a vedea care este cea mai bună pentru un raport preț-calitate excelent. În acest ghid, se vor reliefa punctele pozitive și negative ale fiecărei alegeri.

Mobilier nou

Deși mulți oameni trec de la mobilier nou la unul second-hand, lucrurile noi sunt încă necesare pentru unele situații. Înainte de luarea unei decizii, este util să se ia în considerare argumentele pro și contra

Pro

Nimeni nu poate nega faptul că mobilierul nou, de înaltă calitate, va dura mai mult. De asemenea, poate rezista mai mult, deoarece nu este uzat sau deteriorat. Se pot utiliza huse pentru a garanta aspectul elegant al mobilierului, dar mai ales pentru a-l proteja și a-i menține frumusețea pentru o lungă perioadă de timp. Totodată, multe magazine oferă condiții de finanțare în rate, prin urmare, se poate cumpăra mobilă chiar și în lipsa unui buget bine stabilit. Un astfel de shop este regăsit la o simplă căutare precum ”magazin de fotolii ieftine vidaxl”.

Citește și:

Contra

În ciuda condițiilor de finanțare, mobilierul nou ar putea fi încă foarte scump. Lipsa de materiale, pandemia globală și problemele legate de sustenabilitate au determinat creșterea semnificativă a prețurilor la mobilă. În fiecare an se produc cantități uriașe de deșeuri apărute ca urmare a fabricării de mobilier. Cu toate acestea, doar aproximativ 20% din aceste deșeuri sunt reciclate, iar restul merg direct la groapa de gunoi. De fapt, mobilierul este cel mai puțin reciclat element de uz casnic, ca atare, achiziționarea de elemente noi crește producția, ceea ce dăunează mediului.

Mobilier folosit

Mobilierul folosit a devenit o tendință de-a lungul anilor, din mai multe motive. Este eco-friendly, mult mai ieftin, și, de asemenea, se pot regăsi piese interesante, deoarece există varietate. Cu toate acestea, cumpărarea mobilierului uzat are propriile dezavantaje și s-ar putea să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere.

Citește și:

Pro

Pentru evitarea cheltuielilor excesive, mobilierul second-hand este cea mai bună opțiune. Prețurile sunt accesibile, ca atare achiziția poate fi una mai rentabilă, comparativ cu obiectele noi. Cumpărarea de mobilier uzat va contribui, de asemenea, la conservarea naturii și este o alegere ecologică. De asemenea, există multe produse unice disponibile pe piața second-hand și, cu puțină cercetare, se pot găsi lucruri unice.

Contra

În ciuda tuturor avantajelor, există, de asemenea, unele dezavantaje pentru cumpărarea de mobilier second-hand. Corpurile poate conține deteriorări, cum ar fi urme vizibile de uzură, însă, se pot evita aceste aspecte prin inspectarea cu atenție, în prealabil, a obiectelor dorite.

De asemenea, mobilierul folosit este vândut în cea mai mare parte prin intermediul platformelor online și ar putea fi riscant, deoarece se poate întâmpla ca elementul să fie destul de diferit în imaginile prezentate pe acel site, raportat la cum arată în realitate. De aceea, pentru achiziții sigure, a elementelor noi, un search folosind cuvintele ”vidaxl masuta cafea” va conduce spre un mare magazin de mobilier și alte articole interesante.

Citește și:

În concluzie, fiecare tip de mobilier aduce avantaje și dezavantaje, dar este important ca alegerea să se facă ținându-se cont de buget, preferințe, cântărindu-se foarte bine ambele variante – mobilier nou și second-hand.

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.