Setari Cookie-uri

De unde poți cumpăra vignete pentru Slovenia?

Slovenia este o țară de o frumusețe uluitoare. De la vârfurile magnifice ale Alpilor Iulieni din nord până la imensele peșteri din sud, peisajele pe care le vei întâlni sunt nebănuit de impresionante.

Inclusiv simplul mers cu mașina îți va dezvălui priveliști neasemuite. Însă, dacă alegi să călătorești cu mașina, este bine să știi că poți achiziționa vigneta electronică pentru Slovenia de pe site-ul oficial https://vignetteslovenia.si/ro/.

Ce este vigneta electronică?

Vigneta electronică este o metodă modernă de plată a taxei pentru autovehiculele cu o greutate maximă admisă de până la 3500 kg. Caracteristicile de bază ale vignetei electronice nu sunt foarte diferite de vigneta clasică sub formă de autocolant.

Aceasta înseamnă că prin achiziționarea vignetei electronice ai dreptul de a folosi toate autostrăzile din Slovenia pe durata întregii perioade de valabilitate a vignetei electronice, taxa nefiind plătită în funcție de distanța parcursă.

Citește și:

Cum funcționează vigneta electronică?

Vigneta electronică este legată de numărul plăcuței de înmatriculare a vehiculului. Atunci când cumperi o vignetă electronică, trebuie să introduci numărul corect de plăcuță de înmatriculare și țara în care vehiculul este înmatriculat și să alegi o vignetă electronică pentru clasa corectă de taxare.

În cazul în care numărul de înmatriculare din sistemul e-vigneta nu se potrivește cu numărul plăcuței de înmatriculare a vehiculului care circulă pe autostradă, taxa de trecere nu se consideră a fi plătită. Clientul este responsabil pentru introducerea unui număr corect de plăcuță de înmatriculare și selectarea unei clase de taxare adecvate.

Atenție!

Este important să te asiguri că achiziționezi vigneta online pentru Slovenia de pe site-uri oficiale. Dacă site-ul web nu este autorizat oficial să vândă vignete electronice, vignetele achiziționate nu vor fi valabile și te vei alege doar cu o pagubă.

Citește și:

La ce să te uiți când cumperi vigneta pentru Slovenia de pe un website?

1. Achiziționare rapidă

Multe site-uri necesită înregistrarea, iar acest lucru poate lua ceva timp. Atunci când alegi să achiziționezi vigneta online pentru Slovenia, asigură-te că procesul este rapid și bine optimizat.

2. Valabilitate

Avantajul suprem - vigneta online Slovenia - este valabilitatea imediată. Dacă ai comandat în prealabil vigneta Slovenia, nu mai trebuie să aștepți zile în șir până să sosească dovada prin poștă. Pur și simplu selectezi zilele dorite și voila! Poți porni la drum înspre Slovenia chiar atunci.

3. Modalități de plată

Bineînțeles, mai întâi de toate trebuie plătită taxa pentru Slovenia. Orientează-te înspre site-uri care oferă diverse opțiuni de plată pentru vigneta electronică pentru Slovenia, inclusiv PayPal sau Klarna. După ce ai primit confirmarea plății, absolut nimic nu mai stă în calea călătoriei tale.

Citește și:

4. Tipuri de vignetă online disponibile

Poate îți plănuiești o escapadă mai îndelungată în Slovenia. Așadar, îți stau la dispoziție mai multe opțiuni:

  • Vignetă de o săptămână Slovenia;

  • Vignetă de o lună Slovenia;

  • Vignetă de un an Slovenia.

Etape proces cumpărare vignetă online pentru Slovenia

  • Pasul 1 constă în selectarea vehiculului. Din clasa de taxare 1 face parte motocicleta, clasa de taxare 2A - vehiculele cu o greutate maximă admisă de până la 3500 kg și o înălțime de până la 1,3 metri și clasa de taxare 2B - vehicule cu o greutate maximă admisă de până la 3500 kg și o înălțime de peste 1,3 metri.

  • Pasul 2 constă în selectarea datelor vehiculului. În acest pas trebuie să furnizezi informații despre vehicul și călătoria în Slovenia. Trebuie să îți introduci țara de înmatriculare și numărul plăcuței de înmatriculare. Totodată, plăcuța de înmatriculare se introduce de obicei de două ori pentru siguranța corectitudinii datelor. Ultimul pas din acest proces este introducerea datei de activare a vignetei. Nu uita că vigneta electronică pentru Slovenia trebuie activată înainte de a intra pe autostrăzile slovene.

    Citește și:
  • Pasul 3 constă în finalizarea plății. Costul vignetei depinde de tipul de vehicul și perioada de valabilitate a vignetei. Imediat după efectuarea plății, vei primi vigneta prin email.

Pe scurt

Este de-a dreptul esențial să te asiguri că achiziționezi vigneta electronică pentru Slovenia de pe site-uri oficiale, altfel aceasta nu va valabilă și te vei alege doar cu o amendă. Amenda pentru nerespectarea legislației privind dovada achiziționării vignetei este aproximativ 300 de euro și 150 de euro dacă se achită pe loc.

Așadar, decât să te alegi cu o pierdere financiară, mai bine achiziționezi simplu și rapid vigneta electronică pentru Slovenia de pe VignetteSlovenia.si. În plus, poți fii sigur că site-ul este 100% autorizat și că pornești sigur la drum.

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.