Setari Cookie-uri

Cum îngrijești un portocal de apartament: Sfaturi pentru creșterea frumoasă a plantei

Iată tot ce trebuie să știi despre îngrijirea unui portocal de apartament!

Portocalii sunt plante extrem de frumoase, care lasă un miros plăcut în locuință, cât timp sunt îngrijiți corespunzător. Pentru a avea un astfel de pom în apartament trebuie doar să urmezi câteva reguli de bază și să te documentezi cu privire la anumite aspecte esențiale pe care le-am prezentat în acest articol. Iată tot ce trebuie să știi!

Tipuri de portocali

Există trei tipuri de portocali care pot fi crescuți și întreținuți în apartament și este foarte bine să știi pe care îl deții sau vrei să îl achiziționezi:

  1. Portocal Tahitian

Acest tip de portocal reprezintă, mai degrabă, un mix de lămâi și mandarine. Pentru a-ți da seama dacă portocalul tău este încadrat în această tipologie, trebuie să fii atent la tulpina sa, dar și la fructe. Aceștia nu au spini deloc, iar fructele sale sunt mici și dulci.

Citește și:
  1. Portocal Satsuma

Portocalii Satsuma sunt diferiți de cei Tahitiani deoarece, atunci când înfloresc, apar mănunchiuri mari de flori parfumate. Fructele acestora se apropie foarte mult de ideea de mandarin.

  1. Portocal Calamondin

Acesta este un portocal mai diferit! Fructele sale sunt mici și acre, iar majoritatea persoanelor îl cresc în scop ornamental. Mai mult decât atât, aceștia sunt cei mai întâlniți în apartamente și reprezintă prima recomandare a oamenilor care își doresc să dețină citrice.

Cum îngrijești un portocal de apartament – Lumină

Pentru a avea în posesie un portocal de apartament nu trebuie să fii specialist în grădinărit și nici să deții o seră cu lumină UV. Atunci când vine vorba de încărcarea lor cu vitamina D, este suficient să fie lăsați lângă o fereastră care să asigure suficientă lumină.

Citește și:

Ca recomandare a specialiștilor, portocalii trebuie lăsați la lumină, însă nu în direcția razelor soarelui. Vara, aceștia trebuie mutați la o distanță considerabilă de geam pentru a nu fi arși de soarele puternic.

Cum îngrijești un portocal de apartament – Apa

Portocalii sunt pretențioși atunci când vine vorba de apă! Deși există câteva ponturi cu privire la perioada când trebuie udați, adevărul este că fiecare plantă trebuie monitorizată. Fii atent la aspect precum: mărimea plantei, solul ei sau anotimp!

Vara și primăvara portocalii trebuie udați mai des decât în sezonul rece. Totuși, nu inunda planta și ai grijă să nu lași ghiveciul îmbibat cu apă, fiindcă acest lucru poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Citește și:

Totuși, aceștia nu trebuie nici lăsați fără apă pentru mult timp deoarece rădăcinile se vor usca complet și vor fi dificil de readus la viață. Ca regulă general, udă planta de două ori pe săptămână vara și o dată la două săptămâni în sezonul rece.

Cum îngrijești un portocal de apartament – Ghiveciul

Portocalii de apartament au nevoie de un ghiveci care să le asigure o scurgere bună a apei, dar și o bună aerisire pentru rădăcini. Astfel, poți opta pentru un ghiveci făcut din materiale fără porozități. Evită ceramina, teracota sau lemnul pentru ca planta să nu fie predispusă la uscare.

Când îți iei pentru prima dată un portocal, așează-l inițial într-un ghiveci mic și mută-l într-unul mai mare pe măsură ce crește.

Citește și:

Foarte important este, indiferent de materialul din care este confecționat ghiveciul, acesta să aibă găuri de scurgere!

Cum îngrijești un portocal – Temperatura

Atunci când vorbim despre temperatura camerei în care sunt ținuți portocalii, trebuie să avem în vedere doar două aspecte:

  1. Temperatura optimă pentru a fi îngrijiți corespunzător este de 20 de grade Celsius.

  2. Noaptea, trebuie să ții portocalul la o temperatură mai scăzută, de aproximativ 10 grade Celsius.

Sursă foto prima pagină: Ground Picture/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.