Setari Cookie-uri

Redecorarea locuinței: 5 lucruri de care ai nevoie

Vrei ca spațiul în care locuiești să fie mai funcțional și mai atractiv, așa că te pregătești să redecorezi? Acest lucru ar putea însemna o schimbare radicală sau o serie de modificări minore.

Pentru ca totul să decurgă bine, fără cheltuieli suplimentare și fără compromisuri de orice fel, trebuie să faci mai întâi o listă cu obiectivele tale, apoi să stabilești un buget și să pregătești materialele necesare. Citește mai jos despre cinci lucruri de care ai nevoie când redecorezi!

Un plan detaliat

Concepe un plan de amenajare detaliat, care să cuprindă:

  • paleta de culori;

  • stilul de amenajare;

  • câte un moodboard pentru fiecare cameră;

  • ordinea în care vei redecora camerele;

  • lista de cumpărături necesare; aici vei include toate decorațiunile dorite, vopsea lavabilă de interior, amorsă, trafalet, pensule, produse de curățenie, scule.

O schemă de culori

O schemă de culori te ajută să creezi un design armonios și coerent. Aceasta se referă la modul în care alegi și combini culorile într-un spațiu. Poate include culori de bază, accent și de trecere.

Citește și:
  • Culorile de bază se vor regăsi într-o încăpere în cea mai mare proporție (vorbim despre culorile pereților, mobilierului, perdelelor și draperiilor, covoarelor).

  • Culorile accent sunt nuanțe mai puternice care aduc un element de interes și contrabalansează culorile de bază.

  • Cele de trecere sunt mai discrete și leagă celelalte nuanțe din cameră.

Poți crea foarte ușor o schemă de culori pentru orice încăpere în doar trei pași:

  • ia în considerare funcționalitatea camerei: în încăperile dedicate socializării poți crea o atmosferă stimulatoare prin intermediul nuanțelor calde, iar un birou în culori reci te va ajuta să te concentrezi mai bine;

  • construiește schema cromatică pornind de la culorile deja prezente în obiectele decorative preferate;

    Citește și:
    • folosește Roata culorilor ca să descoperi și alte nuanțe complementare.

    Un stil preferat

    Ești adepta încăperilor aerisite, decorate în stil minimalist sau adori să cutreieri târgurile de vechituri în căutarea unor comori vintage pentru casa ta shabby chic? Este foarte bine că știi ce stil de amenajare preferi. În felul acesta îți vei putea redecora locuința pe gustul tău, creând cu ușurință unitate vizuală și o atmosferă plăcută.

    Moodboard-uri pentru inspirație

    Înainte de a începe un proiect, designerii de interior concep moodboard-uri - reprezentări vizuale ale ideilor de amenajare. Sunt, practic, niște colaje de imagini cu elemente decorative, palete cromatice și obiecte de mobilier care s-ar potrivi într-o încăpere.

    Citește și:

      Poți realiza și tu unul sau mai multe moodboard-uri pentru fiecare cameră folosind diverse aplicații sau template-uri gratuite. Te vor ajuta să devii mai creativ și să faci cele mai bune alegeri.

      Unelte și produse de curățenie

      Orice reamenajare va întoarce, într-o primă fază, casa cu susul în jos. Așa că trebuie să ai la îndemână diverse produse de curățenie, de la mănuși de protecție și lavete, la soluții pentru curățat vopseaua și folii de plastic.

      Asigură-te că trusa de scule conține tot ceea ce-ți va fi necesar: bormașină și dibluri pentru a fixa corpurile înalte de mobilier, benzi adezive cu scai, ciocan, cuie, șurubelnițe, inbusuri și lista poate continua.

      Cheia unei reamenajări reușite este organizarea, așa că acordă-ți suficient timp pentru a te pregăti și ține cont de recomandările de mai sus! Astfel te vei putea concentra pe lucrurile care sunt cele mai importante pentru tine și vei face alegeri financiare raționale.

      Vizionare placuta


      Kudika
      12 Ianuarie 2023
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.