Setari Cookie-uri

Filme psihologice - 8 productii de nota 10 pentru orice cinefil!

Dacă ești un pasionat de cinematografie, suntem siguri că filmele psihologice sunt printre preferințele tale! Am pregătit, deci, 8 sugestii minunate, 8 recomandări care să se plieze pe toate gusturile. Care este preferatul tău?

Filme psihologice

Al șaselea simț
Vezi trailerul!

La vârsta de 8 ani, Cole duce cu sine un secret terifiant- este vizitat de fantome. Firea sa retrasă îl determină să îi povestească prin ce trece doar terapeutului său, doctorul Malcom Crowe. În încercarea de a înțelege trăirile și lumea întunecată ce îl bântuie pe pacientul său, atât doctorul cât și Cole sunt prinși într-o lume sumbră și inexplicabilă. Un film psihologic de mare excepție cu Bruce Willis și Haley Joel Osment.

Split

Vezi trailerul!

Facem cunoștință cu Kevin, un bărbat ce suferă de o boală cumplită, tulburare de identitate disociativă. Cele 23 de personalități care se află în interiorul minții lui Kevin sunt stăpânite cu mare dibăcie de psihiatra sa, însă atunci când cea de a 24-a apare și vrea să le domine pe toate celelalte, comportamentul bărbatului devin inimaginabil.

Citește și:

Când Kevin răpește trei adolescente, printre care și Casey, o tânără foarte inteligentă, mintea lui începe să se destrame și în el să se ducă o luptă atât de grea și de profundă. Un thriller cutremurător care portretizează o tulburare ce împinge victima spre fapte cumplite.

Lebăda Neagră

Vezi trailerul!

Lebăda Neagră urmărește povestea Ninei, portretizată de Natalie Portman, care este balerină la o companie din New York. Ea trăiește alături de mama ei, iar viața i se schimbă atunci când un renumit director artistic o alege pentru rolul principal în Lacul Lebedelor. Ceea ce nu știe Nina este că o altă balerină talentată râvnește la rolul său, Lily (Mila Kunis). Astfel începe o luptă psihologică și emoțională, iar Nina va juca rolul victimei. Un thriller psihologic de anvergură despre suferință, depresie, idealuri și despre natura umană ce câteodată devine atât de înșelătoare.

Citește și:

Tăcerea mieilor

Vezi trailerul!

Clarice Starling este o agentă FBI care se află în misiunea de a îl găsi pe criminalul în serie supranumit Buffalo Bill. Acest bărbat ataca femei și, prin tehnici inimaginabile, le maltrata și le desprindea corpul în bucăți. Pentru a rezolva cazul, Clarice adoptă o soluție destul de riscantă- cere ajutorul unui alt criminal, cunoscut pentru modul violent în care își devora victimele, Hannibal Lecter. Acest monstru care este ca meserie psihiatru, încheie un pact cu Clarice! Însă care este prețul pentru care Hannibal o va ajuta să intuiască următoarea mișcare a lui Buffalo Bill?

Fractured

Vezi trailerul!

După ce se întorc din vacanță, Ray alături de soția si fiica sa, se opresc pe drum pentru puțină odihnă, însă fetița Peri cade și își fracturează brațul. Îngrijorați și speriați, soții se grăbesc către cel mai apropiat spital. După ore bune de așteptare, medicii o iau pe cea mică pentru a examina gravitatea lucrurilor. În timp ce așteaptă informații din partea cadrelor medicale, Ray adoarme pe unul dintre scaunele spitalului. Când se trezește, însă, pentru bărbat începe un coșmar- fiica și soția sa sunt de negăsit, iar spitalul nu avea nicio înregistrare pe numele acestora.

Citește și:

Cele mai bune filme psihologice

Zbor de fluture

Vezi trailerul!

De-a lungul copilăriei sale Evan a fost supravegheat îndeaproape de psihologul său pentru pierderile de memorie pe care le suferea. Intregi fragmente din primii săi ani zbuciumați lipsesc din amintirile tânărului aflat acum la colegiu. Atunci când Evan recitește jurnale vechi, ascunse sub pat, este teleportat într-o lume ciudată, a trecutului, ca de o mașină a timpului. Astfel, se hotăraște să repare greșelile copilăriei față de fata pe care o iubea și să pună stăpânire pe trupul său de puști pentru a schimba cursul evenimentelor.

Memento

Vezi trailerul!

Filmul lui Christopher Nolan urmărește povestea lui Leonard, un bărbat amnezic care își ține aproape amintirile prin notițe și tatuaje. Însă ce se întâmplă în mintea sa atunci când face tot posiilul să își amintească cine este criminalul soției sale? Secvența prezentată la începutul filmului implică o crimă și o fotografie cu un cadavru. Cu toate acestea, fotografia se întoarce în aparatul polaroid și glonțul înapoi pe țeavă, iar protagonistul începe să trăiască totul în sens invers.

Citește și:

Shutter Island

Vezi trailerul!

Teddy Daniels este agent federal, iar împreună cu partenerul său Chuck, sunt trimiși pe insula Shutter pentru a investiga evadarea unei paciente a ospiciului de pe insulă. Aflăm, însă, că nimic nu este ce pare în acel loc, nici măcar personajul Teddy. Care este totuși misiunea sa? Pentru ce a fost trimis pe Shutter Island? Evenimentele curg, iar cei doi bărbați nu știu sigur dacă vor scăpa de pe insulă vii sau dacă cineva face tot ce este nevoie pentru ca ei doi să își piardă mințile.

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.