Setari Cookie-uri

Secretele lui Joseph Hadad pentru o friptură de vită delicioasă

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt secretele sale pentru o friptură de vită perfectă.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este secretul său pentru ca friptura de vită să iasă delicios. Chef-ul a declarat că cel mai important pas este alegerea cărnii de vită, mai exact baveta mică, care se află pe partea de burtă a vitei.

”Baveta mică, de exemplu, aflată pe partea de burtă a vitei, este o bucată destul de tare. Așa că trebuie să o tăiați subțire și să o frigeți la foc iute, fără a o lăsa să treacă de stadiul de medium-rare. O marinare prealabilă ajută și ea.

Baveta mare sau fleică (skirt steak) este o bucată de carne din aceeași zonă abdominală, însă mult mai lungă și ceva mai grasă.

Nu se folosește prea des ca friptură, ci mai curând în preparate precum fajita sau stir-fry, adică tăiată în bucăți mici și trasă rapid la tigaie’’, a precizat cunoscutul bucătar.

Citește și:

Secrete de preparare a cărnii de vită

Coastele de vită sau ceafa de vită sunt o alegeri excelente pentru o a le găti la cuptor sau la grătar. Când vorbim despre antricot, chef Joseph Hadad le recomandă gospodinelor să țină carnea la maturat, înainte de a o găti,

”Ribeye sau antricotul este cea mai bună opțiune pentru o friptură datorită marmorării sale cu grăsime gustoasă. Iar dacă carnea mai este și maturată (28 de zile), atunci gustul este și mai intens’’, a adăugat Joseph Hadad.

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.