Setari Cookie-uri

Patru proiecte românești care aduc lectura mai aproape de noi

Trăim în țara în care 9 din 10 români nu citesc nici măcar o carte pe an, cu locuitori care citesc mai puțin de 5 minute pe zi iar 35% dintre cetățeni nu au citit niciodată vreo carte.

Beneficiile lecturii sunt binecunoscute, fie că vorbim de beletristică, cărți de dezvoltare personală sau poezie.

Acesta e motivul pentru care azi vă vom prezenta patru proiecte născute în România care aduc lectura mai aproape de noi, sub forma audiobook-urilor, a e-bookurilor, dar și a unor aplicații prin care e mai ușor și mai ieftin să citim ce ne dorim.

În România, 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv. Aici, cei mai importanți jucători pe piață sunt Voxa și AudioTribe.

O altă aplicație care încurajează la citit este și Deepstash, unde oamenii împărtășesc idei inspiraționale pe care le-au descoperit în cărțile citite.

Citește și:

Iar unul dintre cele mai vechi proiecte de încurajare a lecturii este Bookster, abonamente la cărți oferite de companii angajaților.

Cum funcționează fiecare proiect, cât costă și cum schimbă aceste soluții felul în care citim an de an puteți descoperi în materialul de pe start-up.ro. >>> https://bit.ly/3Xc8m8h

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.