Setari Cookie-uri

Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman

Editura Publisol continuă seria lansărilor istorice cu o epopee regală, “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman.

CP

Deși, la prima vedere, cititorul ar putea crede că are de-a face cu o carte de memorii, cartea nu este doar atât, ea se constituie într-o adevărată epopee a monarhiei din România, văzută prin ochii unui om care și-a servit, cu devotament, țara și regii.

Eugeniu Arthur Buhman a fost un fin observator al Curții Regale a României, sub trei suverani: Carol I, Ferdinand și Carol al II-lea, în perioada 1898-1940. Autorul își povestește în carte amintirile. Este omul care și-a petrecut întreaga viață activă în preajma celor trei regi pe care i-a avut România și a familiilor acestora. Dezvăluie amănunte, unele puțin sau deloc cunoscute, dar încearcă să rămână obiectiv.

Pe lângă evenimente și amănunte din viața personală a Familiei Regale, în relatările sale își află loc, în mod firesc, și o serie de evenimente de mai mare sau mai mică importanță din viața politică, mondenă, economică și culturală a României acelor vremuri. Din România si nu doar din România, ci și din Europa și din alte părți ale lumii, pentru că Eugeniu Buhman a trăit și a slujit în perioada când omenirea s-a confruntat cu două conflagrații mondiale, când răscoalele și revoluțiile izbucneau frecvent, peste tot în lume, când dispăreau țări de pe harta lumii, datorită invaziilor, si când asasinatele nu mai erau o știre, ci realitatea cotidiană.

Citește și:

Cartea Patru decenii în serviciul Casei Regale a României. Memorii 1898-1940 reprezintă o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și nu numai, pentru că aduce în atenția publicului amănunte neștiute, poate, din viața Familiei Regale a României și a conjuncturilor politice și economice ale vremii.

Cartea este disponibilă pe publisol.ro, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă, la un preț recomandat de 44.90 lei.

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.