Setari Cookie-uri

Advertorial Adulții și timpul liber. De ce avem nevoie de jocuri?

Oamenii cu adevărat mari își aduc aminte, din când în când, să fie copii. Teatrul Elisabeta îi sărbătorește pe aceștia de-a lungul lunii iunie, cu premii și promoții inedite pentru activități distractive, oferite de partenerii campaniei.

Jocul este necesar nu doar în dezvoltarea armonioasă a copilului, ci și în menținerea sănătății adultului. Activitățile distractive aduc nu doar bucurie, ci și diminuarea stresului, tehnici noi de învățare și conectare la lumea din jurul nostru. Un adult care nu uită să se simtă bine este, conform multor studii, mai productiv, mai plăcut și mai concentrat – atât la locul de muncă, cât și în viața personală.
Conform psihologilor, câteva dintre principalele beneficii ale jocului sunt:
Diminuarea stresului: activitățile distractive și de relaxare ajută la eliberarea de endorfine, „hrana” care ne face fericiți. Endorfinele îmbunătățesc starea de spirit și pot chiar să diminueze durerea.
Îmbunătățirea funcțiilor creierului: rezolvarea puzzle-urilor și evadarea dintr-un escape room sunt doar două dintre activitățile care stimulează activitatea creierului și ajută, pe termen lung, la îmbunătățirea memoriei și atenției. În plus, a juca astfel de jocuri alături de familie are un impact pozitiv asupra componentei sociale, ajutând la combaterea stresului și depresiei.
Stimularea creativității: nu doar copiii învață mai ușor prin intermediul jocului, ci și adulții. Ți s-a întâmplat vreodată să deprinzi o nouă abilitate, pentru că ai învățat-o într-un mediu relaxat și distractiv? Jocul stimulează imaginația, te învață să te adaptezi și să-ți îmbunătățești capacitatea de a rezolva probleme.
Îmbunătățirea relațiilor interumane: cine râde împreună, rămâne împreună. Activitățile în grup cresc empatia, compasiunea și încrederea.

În ziua de azi, însă, pofta de joacă a copilului interior este deseori trecută cu vederea. Suntem agitați, prinși în job-uri de dimineața până seara, sub presiune, stresați – rareori ne facem timp să avem grijă de nevoia noastră primară de joc și joacă.
Plecând de la acest gând, Teatrul Elisabeta dedică întreaga lună iunie adulților, pregătind tombole cu premii valoroase constând în vouchere la activități distractive. De la laser tag, escape rooms și karting, la zile însorite pe plajă și excursii cu balonul cu aer cald – orice bilet achiziționat îi oferă spectatorului vouchere de reducere și șansa de a câștiga premii mari, de care să se bucure împreună cu familia.
Cele 14 spectacole care se vor juca în luna iunie la Teatrul Elisabeta adună laolaltă actori cunoscuți din teatru, film și televiziune, precum Alexandra Velniciuc, Lucian Ghimiși, Tania Popa, Vasile Calofir, Ștefan Velniciuc, Andreas Petrescu, Maria Buză, Anca Sigartău etc.
Campania începe joi, 1 iunie, cu spectacolul “Puricele în ureche”, și continuă cu titluri celebre, precum “Fanteziile soțului meu aproape că m-au înnebunit”, “Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!” sau antologicul “Boeing Boeing”. Campania se desfășoară până la data de 30 iunie inclusiv, iar spectatorii au deja posibilitatea de a achiziționa bilete pentru spectacolele respective, accesând www.TeatrulElisabeta.ro

Parteneri campanie: Therme București, Trapped Escape Room, LaserMaxx, Vmax Karting, John Balon, Nestlé, Gerocossen, Club Texas.


Kudika
18 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.