Setari Cookie-uri

Top 5 tipuri de hârtie igienică profesională

Hârtia igienică profesională este un produs destinat toaletelor cu un trafic mediu sau intens, așa cum sunt cele din clădirile de biruri, aeroporturi, restaurante, malluri, gări și alte spații publice

În cazul acestora, consumul de hârtie igienică este cu mult mai mare decât cel din băile locuințelor sau camerelor de hotel, astfel că se utilizarea unor role obișnuite nu ar fi o soluție foarte eficientă.

Așadar, hârtia igienică profesională trebuie să satisfacă pe termen lung necesarul de consum din toaletele cu trafic intens și totodată să eficientizeze acest consum, prevenind risipa. Producătorii au găsit câteva soluții în acest sens, iar în cele ce urmează ți le prezentăm pe cele mai des folosite.

Hârtia igienică sub formă de role convenționale

Este cel mai cunoscut tip de hârtie igienică, fiind folosit în băile locuințelor, dar și în cele ale camerelor de hotel ori ale altor unități de cazare. Această categorie cuprinde o gamă variată de hârtie igienică, ce poate fi cu unul sau mai multe straturi, parfumată sau fără arome, albă sau colorată, fină sau mai puțin fină, din celuloză sau din hârtie reciclată ori alte materiale ecologice.

Citește și:

În general, hârtia de pe rolele convenționale are lungimi între 10 și 30 de metri, ceea ce o face eficientă pentru băile private sau cele hoteliere, însă în cazul toaletelor cu trafic mediu sau intens se poate dovedi o alegere neinspirată,

Hârtia igienică Mini Jumbo și Maxi Jumbo

Jumbo este primul tip de hârtie igienică profesională, creat în urmă cu mai mulți ani, iar din acest motiv este și cel mai popular la momentul actual. Este vorba tot de role de hârtie igienică, dar de lungimi mult mai mari decât cele convenționale, care se montează în dispensere speciale de tip Jumbo.

În varianta mini, așa cum este și cazul hârtiei igienice din celuloză pură, extra albă, Mini Jumbo 100 m, rolele o lungime între 100 și 200 de metri și un diametru între 17 și 20 de centimetri, în funcție de producător.

Citește și:

De cealaltă parte, rolele Maxi Jumbo pot ajunge și până la 500 de metri lungime, cu un diametru de 25 - 28 de centimetri.

Hârtia igienică Smart One

Acest tip este considerat cel mai economic din toată gama de hârtie igienică profesională, pentru că generează o reducere cu până la 40% a cheltuielilor cu aceste consumabile. Un exemplu în acest sens este hârtia igienică Tork Smart One, 111 m, care se diferențiază de rolele tip Jumbo prin faptul că este porționată.

Rola se montează într-un dispenser special cu derulare centrală, iar utilizatorul poate extrage o singură porție, echivalentă cu strictul necesar.

Hârtia igienică de tip Compact

Fiind vorba de un sistem mai nou de dozare, hârtia igienică de acest tip este mai greu de găsit, iar prețul este mai ridicat, în comparație cu celelalte variante prezentate până acum.

Citește și:

Diferența de preț se reflectă însă în calitatea superioară a hârtiei și în faptul că dispenserele Compact au o capacitate mare, putând fi amplasate chiar și două role. În acest mod se reduce frecvența alimentării, ținând cont de faptul că o rolă epuizată este înlocuită automat de cealaltă, încă neîncepută.

Hârtia igienică pliată

Acesta este un alt tip economic, întrucât dispenserele specifice permit eliberarea unei singure porții de hârtie. De această dată hârtia nu mai este înfășurată sub formă de role, ci împăturită în pachete compacte. De asemenea, vorbim de foi de hârtie individuale, cu dimensiuni între 10 cm x 20 cm și 11 cm x 22, în funcție de producător.

Citește și:

Acestea sunt pliate în V sau în Z - asemeni prosoapelor de hârtie folosite pentru ștergerea mâinilor - iar pentru fiecare variantă de împăturire sunt necesare dispensere speciale. Din păcate, capacitatea acestora nu este foarte mare, astfel că hârtia igienică pliată este o variantă potrivită doar pentru toaletele cu trafic mediu, și mai puțin pentru cele cu trafic intens.

Acestea principalele tipuri de hârtie igienică profesională pe care te poți baza pentru amenajarea unei toalete comune folosite zilnic de zeci sau sute de utilizatori.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.