Setari Cookie-uri

La cât timp se curăță litiera pisicii

Iubitorii de pisici știu foarte bine cât de capricioase pot fi micile feline atunci când vine vorba de alegerea hranei, de periaj și chiar și de litieră.

Schimbarea așternuturilor igienice poate fi o adevărată provocare pentru unii stăpâni, însă activitatea devine mai puțin neplăcută dacă se respectă o anumită frecvență de igienizare. Iată cât de des ar trebui curățată litiera pisicii, ce fel de așternuturi poți folosi și cum îți poți ușura munca folosind și alte accesorii.

Importanța curățării periodice a litierei pisicii

Curățarea periodică a litierelor pentru pisici este esențială pentru menținerea unui mediu curat și sănătos pentru animalul de companie și pentru stăpânul său. Dacă aceasta nu este igienizată în mod frecvent, se pot acumula mirosuri neplăcute care pot fi incredibil de deranjante, și nu doar pentru tine. Pisica este un animal foarte curat și ar putea refuza să folosească litiera dacă o consideră prea murdară. Așadar, igienizarea sa frecventă va fi de ajutor pentru confortul tuturor.

Citește și:

Nu în ultimul rând, astfel ai putea monitoriza mai ușor starea de sănătate a pisicii. Dacă vei curăța litiera după fiecare utilizare, vei putea observa mai ușor care sunt obiceiurile sale și vei putea depista eventuale probleme renale sau digestive, precum și posibile sângerări. Astfel, vei putea merge imediat la veterinar.

Frecvența optimă de curățare

Este de preferat ca litiera să fie curățată zilnic, pentru ca mediul să fie în permanență cât mai curat. Dacă pisica ta este mai pretențioasă, ar putea fi necesar ca litiera să fie curățată de fiecare dată imediat după ce a fost folosită. Deși poate fi puțin incomod, astfel te asiguri că elimini problemele mirosurilor și observi mai ușor obiceiurile pisicii și eventualele schimbări care pot apărea.

Citește și:

Deși îndepărtezi frecvent deșeurile din litieră, va fi necesar să schimbi și întregul așternut. Acesta nu trebuie înlocuit la fel de frecvent, lucru care diferă în principiu în funcție de natura acestuia. În medie, așternutul ar trebui schimbat în totalitate cel puțin o dată pe săptămână, în anumite cazuri chiar și mai rar, dacă vorbim despre materiale cu putere mare de absorbție și care pot neutraliza mirosurile în mod eficient.

Dacă ai mai multe pisici, frecvența va trebui, din nou, să crească. Totuși, este posibil ca acestea să refuze să folosească aceeași litieră, caz în care va trebui să le cureți individual, iar frecvența va fi adaptată după nevoie.

Tipuri de așternuturi igienice pentru pisici

Există diverse tipuri de așternuturi igienice pentru pisici, pe care le poți alege atât după preferințele proprii, cât și ale pisicilor. Printre cele mai populare se numără așternuturile pe bază de argilă, cunoscute și sub numele de nisip. Acestea sunt formate din granule cu proprietăți aglomerante în momentul în care intră în contact cu lichide, care formează bulgări ce pot fi îndepărtați cu ușurință.

Pentru iubitorii de animale care doresc și să protejeze mediul înconjurător, există și așternuturi biodegradabile. Acestea sunt realizate din materiale organice, sunt foarte absorbante și eficiente în controlul mirosurilor. Dacă acestea sunt pe placul tău, poți încerca un pachet economic nisip pisici MIAU MIAU tofu aloe vera 6x6L.

Citește și:

O opțiune mai modernă și extrem de eficientă este silicatul, niște cristale cu proprietăți excelente de absorbție și o capacitate superioară de neutralizare a mirosurilor neplăcute. Așternutul din silicat este non-toxic, ușor de întreținut și durează mai mult în comparație cu alte materiale. Îți recomandăm un alt pachet economic nisip pisici MIAU MIAU clumping silicat 3x5L.

Alte accesorii utile

Pentru a face lucrurile și mai ușoare, te poți ajuta și de câteva accesorii extrem de utile în procesul de curățare. Un element indispensabil este lopățica, acel instrument care ar trebui să fie nelipsit de lângă litieră. Pentru ca schimbarea întregului nisip să decurgă mai rapid, poți folosi saci de unică folosință pe care să îi așezi pe fundul litierei și să îi schimbi rapid atunci când este nevoie.

Citește și:

Dacă te lupți frecvent cu mirosurile neplăcute, poți folosi și câteva odorizante sau deodorante pentru litieră. Acestea se pot pulveriza fie pe fundul litierei, fie deasupra așternutului. Ar trebui să iei în considerare și utilizarea unor produse speciale de curățare, care să fie sigure pentru pisici și să nu producă iritații sau reacții alergice.

Desigur, există și litiere smart, cu sisteme de auto-curățare. Acestea au un senzor care se activează atunci când pisica părăsește litiera și care activează un mecanism de curățare.

Este important să igienizezi frecvent litiera, pentru confortul pisicii, dar și al tău. Poți cumpăra așternuturi pentru pisici de la Petpal.ro, pentru a avea parte de opțiuni de calitate, care să te ajute să menții totul cât mai curat!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.