Setari Cookie-uri

David Popovici scrie istorie: Calificare în prima finală la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt

David Popovici face valuri la Campionatele Europene de Înot în Bazin Scurt: Calificare de excepție în finala 4x50m liber ștafetă masculină.

Ieri, în cadrul Campionatelor Europene de Înot în Bazin Scurt, care se desfășoară în perioada 5-10 decembrie, tânărul înotător David Popovici a adus României un motiv de mândrie, calificându-se în prima finală a acestui eveniment. La doar 17 ani, Popovici a reușit să se claseze pe locul al șaselea, fiind la o mică distanță față de competitorii din Ungaria.

David Popovici, reprezentantul României, a obținut această calificare în finala masculină a probei de 4x50 de metri liber ștafetă, marcând astfel debutul său într-o finală la Campionatele Europene de Înot în Bazin Scurt. Echipa României, formată din Popovici, Alexandru Stoica, Mihai Gergely și Patrick Dinu, se pregătește să facă istorie în cadrul acestui eveniment sportiv de amploare.

Citește și:

Cu un timp impresionant de 1.26.45, David Popovici a adus o nouă victorie pentru România, consolidându-și statutul de tânăr talentat și promițător în lumea înotului. Cu toate că s-a hotărât în ultimul moment să participe la competiție, tânărul sportiv a dovedit încă o dată că are potențialul și determinarea necesare pentru a se impune la nivel internațional.

Într-o conferință de presă susținută ieri, Popovici a recunoscut că simte presiunea competiției, dar a subliniat importanța acestui eveniment în pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice. Alături de colegul său Vlad Stancu, cu care a concurat în trecut la o altă competiție dedicată seniorilor în 2021, la Kazan, Popovici a subliniat că își dorește să inspire și să îi motiveze pe tinerii din jurul său.

Citește și:

"Este un concurs foarte important pentru mine. E un pas mare în pregătirea pentru Jocurile Olimpice, pentru că e o ocazie să ne perfecționăm întoarcerile, starturile, pentru că totul se întâmplă atât de repede. Mă bucur că suntem aici. Singurul lucru pe care îl am de făcut este să o ignor și să am grijă ce fel de presiune pun acum pe mine, pentru că nu trebuie să uit de ce m-am apucat de acest sport, de ce îl continui. Pentru că îmi place, pentru că-l iubesc, pentru că îmi doresc foarte tare să-i inspir și pe ceilalți și dacă mă iau prea în serios", a declarat David Popovici.

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.