Setari Cookie-uri

Orchestra JOHANN STRAUSS ENSEMBLE aduce povestea magică a Crăciunului Vienez în fața a peste 10.000 de români!

Extraordinarul ansamblu, Johann Strauss Ensemble a început în forță turneul prin România și promite un eveniment muzical memorabil, care se va încheia pe data de 22 decembrie la Sala Palatului din București. Cu o tradiție de peste 17 ani, evenimentul susținut de muzicienii desăvârșiți sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor, este cel mai așteptat concert de Crăciun.

Celebrii muzicieni ai orchestrei austriece aduc un omagiu muzicii lui Johann Strauss și altor compozitori de excepție, îmbinând armonios tradiția cu prospețimea artistică. În cadrul turneului din acest an, orchesta va avea doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck. Spectacolul va fi completat si de un corp de balet de 8 dansatori.

Turneul național la noului concept de spectacol Crăciun vienez, „VIENA MAGIC” a început la Brașov și a continuat la Cluj – Napoca. Astăzi, 13 decembrie publicul din Arad se va bucura de muzica orchestrei Johann Strauss Ensemble la Teatrul Ioan Slavici, iar pe 16 decembrie, Viena Magic ajunge pentru prima dată la Ploiești la Palatul Justiției, urmând ca pe 18 decembrie să fie întâmpinată de publicul din Ramnicu Vâlcea la Filarmonica Ion Dumitrescu. Din 19 decembrie până pe 21 decembrie, orchestra Johann Strauss Ensemble va susține 3 concerte în Bulgaria ( 19 decembrie -Plovdiv, 20 decembrie - Sofia și 21 decembrie – Ruse).

Citește și:

Publicul bucureștean va fi martorul unui spectacol muzical inedit în data de 22 decembrie 2023. Concertul Crăciun vienez, „VIENA MAGIC” susținut de Johann Strauss Ensemble va transforma Sala Palatului într-un loc de întâlnire între pasionații de muzică și artiști de excepție. Acustica perfectă și atmosfera nobilă vor crea un cadru potrivit pentru o seară memorabilă.

Johann Strauss Ensemble aduce cu sine nu doar note muzicale, ci și o pasiune susținută pentru frumusețea sunetului. Turneul în cele 7 orașe din România și cei peste 5000 de kilometri parcurși, promite a fi o călătorie sonoră în lumea eleganței și a emoțiilor muzicale. Ocazia unică de a asista la un concert susținut de Johann Strauss Ensemble nu este doar un eveniment, ci o incursiune în lumea muzicii clasice reinterpretate cu măiestrie.

Citește și:

Programul variat de muzică clasică, cuprinde valsuri iubite de zeci de generații și arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Prim solist și dirijor al concertelor unice susținute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor, talentatul și charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena. Născut în Oxford, dar crescut în Melbourne, Australia, Russell a început să studieze vioara de la vârstă de 7 ani și din 1992 Russell locuiește în Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi și mulți alții. Russell McGregor deține și cântă la o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Citește și:

Cu o reputație strălucitoare, Orchestra Johann Strauss Ensemble este cunoscută pentru interpretările sale magistrale ale compozițiilor clasice. Fiecare muzician aduce la viață pasiunea și devotamentul față de artă, contribuind la crearea unei atmosfere unice. Fondată în anul 1985, orchestra este alcătuită dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia fiind de naționalități diferite, dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Biletele pentru concertul „Crăciun Vienez- Viena Magic” ce va avea loc pe data de 22 decembrie, ora 20:00 la Sala Palaului, se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.eventim.ro și la casa de bilete a Salii Palatului.

Citește și:

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România București FM, KanalD2, Radio Impuls, Revista Femeia, Revista Avantaje, prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, ordineazilei.ro, certitudinea.ro, acasă.ro, ziarulpozitiv.ro.

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.