Setari Cookie-uri

Reacții contradictorii la comentariile polițistului Marian Godină despre piesa Macarena: Așa reacționează unii polițiști...

Un comentariu controversat al polițistului Marian Godină privind piesa „Macarena” a generat o dezbatere intensă pe rețelele de socializare, atrăgând atât susținere, cât și critici din partea internauților.

În cursul zilei de luni, polițistul Marian Godină a stârnit reacții controversate pe rețelele de socializare în urma unui comentariu referitor la piesa „Macarena”, lansată de cântăreața Erika Isac. Piesa a devenit rapid virală, atrăgând peste 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube în doar patru zile de la lansare și ocupând primul loc în preferințele internauților.

Comentariul lui Godină a fost focalizat pe versurile piesei, pe care le-a considerat puerile și adresate unei categorii de femei vulnerabile. El a evidențiat și versurile vulgare, exprimându-și îngrijorarea că acestea ar putea afecta în mod negativ femeile. De asemenea, polițistul a comentat versul care menționează trimiterea "locației live în caz de ceva", sugerând că astfel de precauții ar trebui să fie luate doar în anumite circumstanțe.

Citește și:

„Mie versurile mi se par puerile și mi se mai pare că se adresează unei categorii de femei vulnerabile, iar din câte am observat, din păcate, sunt foarte multe în postura asta. Zic asta după ce am văzut atât de multe distribuiri și comentarii de apreciere la adresa piesei, unele venite de la femei în toată firea. Asta mă face să realizez că pentru unele femei, piesa asta chiar reprezintă un mesaj puternic, în care ele se regăsesc.

Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca și cineva să știe de ea. Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite. Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?”, a scris polițistul brașovean.

Citește și:

Godină susține că „e firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut”.

„E o cale lungă până să pleci cu el la o cabană, la mare sau în orice alt loc nepublic. Asta dacă te respecți ca femeie. Dacă te întâlnești cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri”, a mai scris polițistul.

Citește și:

Cu toate acestea, reacțiile la comentariile lui Mihai Godină au fost mixte. Mulți internauți l-au criticat pentru modul în care se raportează la femei și pentru ignorarea realităților cu care se confruntă acestea în societate. Unii au considerat că postarea reflectă atitudinea existentă dintotdeauna a Poliției Române asupra victimelor.

„«Probabil e plecată la un gagiu. Se întoarce când se satură» – așa reacționează unii polițiști la sesizarea disparițiilor de adolescente de către părinți disperați. Or fi si printre acei polițiști influenceri?”, a comentat o altă persoană.

„Mă neliniștește teribil faptul că tu crezi că o femeie va simți nevoia să dea un share location doar dacă iese la întâlnire cu vreun dubios. Întreabă orice femeie din jurul tău și nu cred că nu a pățit cel puțin o dată să se simtă speriată când a luat un taxi/uber, când a trecut pe lângă ceva șantier, când a venit un pic mai târziu seara, acasă”, a scris o femeie, care a prezicat că i-a trimis locația soțului ei când se afla într-un taxi pentru că șoferul mergea ca nebunul prin oraș și mă privea insistent în oglindă”.

Citește și:

„La așa punct de vedere nu simt decât o mare dezamăgire, nu mă așteptam”, a scris altă persoană. „Marian Godină, ești bărbat, nu ai să înțelegi niciodată sentimentul de teamă pe stradă (seara sau noaptea), în taxi sau când intri în scara blocului seara”, a comentat altă persoană.

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.