Setari Cookie-uri

Diferența dintre Bagajul de mână și Bagajul de cală: REGULI ȘI RESTRICȚII

Atunci când te pregătești să călătorești, după ce ai cumpărat cel mai accesibil bilet de avion, trebuie să înțelegi diferența dintre bagajul de mână și bagajul de cală, deoarece există reguli și restricții specifice pentru fiecare tip. Pe scurt:

  • Bagajul de mână reprezintă cea mai convenabilă opțiune pentru călătoriile de scurtă durată sau pentru cei care doresc să aibă acces rapid la lucrurile esențiale. De obicei, acesta este inclus în prețul biletului de avion. Toți pasagerii au dreptul la un singur bagaj de mână gratuit.

Avantaje:

-Economisești bani și timp;

-Ai acces rapid la lucrurile esențiale, este mereu la îndemână;

-Nu riști să-l pierzi;

-Nu aștepți să-l recuperezi.

  • Pe de altă parte, bagajul de cală este o alegere potrivită pentru călătoriile mai lungi sau atunci când ai nevoie să transporți mai multe lucruri. Cu toate acestea, este important să știi că bagajul de cală este inclus în costul biletului doar dacă zbori cu o companie de linie și va trebui să aștepți la sosire pentru a-l recupera. De asemenea, trebuie să fii atent la obiectele pe care le pui în bagajul de cală, deoarece există restricții la anumite tipuri de bunuri.

Află mai multe detalii referitor la dimensiuni, greutate și conținut!

Citește și:

Bagajul de mână:

  • Dimensiuni:

Este mai mic și trebuie să se încadreze în limitele stabilite de compania aeriană pentru bagajul de mână. Aceste limite variază de la o companie la alta, dar de obicei sunt în jurul valorii de 40x30x20 cm.

  • Greutate:

Greutatea maximă permisă pentru bagajul de mână poate fi între 8 și 10 kilograme și este, de asemenea, mai puțin frecventă decât pentru bagajul de cală.

  • Conținut:

Bagajul de mână poate conține obiecte personale esențiale sau de valoare, precum: documente, laptop, îmbrăcăminte și alte necesități de călătorie. Unele obiecte pot fi interzise în bagajul de mână din motive de siguranță, cum ar fi lichidele în cantități de peste 100 ml sau obiecte ascuțite.

În cazul în care nu respecți dimensiunile și greutatea bagajului, riști să fii taxat.

Citește și:

Bagajul de cală:

  • Dimensiuni:

Bagajul de cală poate fi mult mai mare decât cel de mână și este destinat să fie plasat în compartimentele de cală ale avionului. Dimensiunile și greutatea admise variază în funcție de compania aeriană și de tariful ales.

  • Greutate:

Companiile aeriene impun adesea o limită maximă de greutate pentru bagajul de cală între 23 și 32 kilograme, iar depășirea acesteia poate impune taxe suplimentare.

  • Conținut:

Bagajul de cală poate conține obiecte mai mari, dar și produse de uz zilnic, lichide sau cosmetice. De asemenea, poți transporta în bagajul de cală obiecte ascuțite ca foarfece, lame de ras sau cuțite. Cu toate acestea, unele substanțe chimice, inflamabile sau obiecte periculoase precum armele sunt interzise chiar și în bagajul de cală!

Citește și:

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, este important să te informezi cu privire la regulile specifice ale companiei aeriene alături de care vei zbura și să te asiguri că bagajul tău respectă toate criteriile.

Planificarea în avans și cunoașterea detaliilor despre bagaje e mai simplă atunci când ai un consilier personal de călătorie. Pentru bilete de avion online și suport clienți 24/7, alege Zbor24.ro, ei îți vor garanta o călătorie sigură și cât mai plăcută!

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.