Povestea din ...Escu dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. …Escu nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei “Titanic Vals”, ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi... Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică.

„Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necșulescu.

Un spectacol de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, asistenți scenografie Delia – Diana Ghizdăveț, Ecaterina Salimova, costume Geanina Punkoști, coregrafia Dumitru Tanmoșan, Ioana Macarie, …Escu de Tudor Muşatescu este un text atemporal, o satiră politică care a lăsat o amprentă semnificativă în istoria teatrului românesc şi cunoaște o reinterpretare memorabilă prin această versiune de excepție.

Distribuţia completă a premierei de la Bucureşti este următoarea : Decebal Necşulescu – Pavel Bartoș, Iorgu Langada – Ion Grosu (invitat de la Chişinău), Traian Necşulescu – Cristi Neacșu, Generalul Stamatescu – Viorel Cornescu (invitat de la Chişinău), Platon Stamatescu – Daniel Ciobanu (invitat de la Chişinău), Bébé Damian – Cătălin Frăsinescu, Amélie – Irina Cărămizaru, Miza General Stamatescu – Manuela Hărăbor, Nina Damian – Crina Matei, Un comisar – Daniel Filipescu, Fane – Dorin Enache, Pişlică – Petru Șutu, Mitzi – Ana – Olga Anghelici (invitată de la Chişinău), Manole – Florentin Munteanu, Ana – Cristina Marin Neagu, Alegătorii -Petru Șuțu, Dorin Enache

Spectacolul „...Escu” este o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale dintre cele două capitale - București și Chișinău.

Următorul spectacol va avea loc pe 16 mai, la Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică

Acces 12+

Durată: 1 oră și 45 minute, fără pauză

Premiera:

Chișinău, 2 martie 2024, ora 18:30 – la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale

Bucureşti, 28 aprilie 2024, ora 19 – Teatrul Stela Popescu, Palatul Copiilor Sala Mică

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.ro, www.iabilet.ro, www.mystage.ro, www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: