Setari Cookie-uri

Top 5 destinații 100% românești pentru concediul din această vară

Dacă ai în plan o călătorie prin țară și nu știi în ce direcție să mergi, am adunat pentru tine 5 idei de destinații care să te încânte în această vară.

Cele mai așteptate activități din sezonul estival sunt cele legate de concedii. Acele zile de relaxare și încărcare a bateriilor merită petrecute cu cele mai frumoase priveliști și cele mai captivante locuri de vizitat.

Încărcată de istorie, de farmec și de legende care mai de care mai surprinzătoare, România are locurile ei speciale, pe care ar trebui să le vezi măcar o dată, chiar înainte de a călători în afara țării. Iată 5 locații pe care să nu le ratezi în următorul concediu în țara noastră.

Delta Dunării

Rezervația Delta Dunării, o minunăție a naturii - așa cum o numesc cei din zonă, te face să-ți schimbi complet viziunea despre viață și prioritățile acesteia. Atunci când te gândești la excursii Sulina Delta Dunarii, automat îți vin în minte sate pescărești, mâncare delicioasă și oameni calzi și deschiși.

Citește și:

Poveștile despre pescuit, bărci și legende ale locului se împletesc cu orarul (de regulă matinal) pentru pescuit, iar dacă vrei să te încadrezi în obiceiurile locului, cel mai bine este să înțelegi mecanismul fiecărei zile și modul în care simbioza om-natură funcționează aici la un nivel complet diferit.

Bucovina

Ținutul mănăstirilor din partea de nord a țării se caracterizează prin ospitalitate și autenticitate. Turiștii care ajung aici spun că nu ar mai pleca nicicând, mai ales că în combinație cu peisajele uimitoare vin și bucatele delicioase.

În această zonă, tradițiile sunt la loc de cinste și chiar dacă uneori infrastructura ne face să petrecem mai mult timp pe drum, poți transforma acest lucru în ceva pozitiv, admirând împrejurimile în care natura își evidențiază importanța.

Citește și:

Bucovina îți permite să admiri sate întregi, în care primează orientarea în jurul bisericilor și școlilor, așa cum era pe vremuri, dar care reprezintă, în același timp, îmbinarea perfectă între tradițional și modern.

Maramureș

Când ajungi în această zonă a țării, cel mai probabil vei fi luat prin surprindere de culoarea și veselia care par să fie un adevărat stil de viață pe meleagurile maramureșene. De la mic la mare, oamenii transmit multă energie pozitivă, prin cânt, joc și voie bună.

Nu degeaba se moștenesc din generație în generație atât obiceiurile locului, cât și secretele pentru o viață liniștită, cu sens, aproape de Divinitate și cu respect pentru cel de lângă tine. Obiectivele turistice păstrează și ele amprenta oamenilor gospodari, cu drag de frumos și respect pentru fiecare mic lucru în parte.

Citește și:

Cazanele Dunării

Chiar și din colțul opus al țării dacă vii, tot vei constata că fiecare kilometru a meritat cu prisosință. Zona, situată destul de aproape de intrarea fluviului în țară, este cunoscută pentru peisajele uimitoare, pe care le poți imortaliza la o plimbare cu bacul sau barca prin defileul pe care Dunărea l-a format.

De la biserici somptuoase și până la chipul lui Decebal din stâncă, totul se orientează către o demonstrație clară: aflăm cât am evoluat, dar și cât de solide sunt bazele noastre culturale. Opțiunile de cazare sunt diverse, activitățile îți pot ocupa zile întregi, iar cerul are, în acea zonă, o culoare fabuloasă.

Brașov și Sibiu

Nici că se putea realiza o alăturare mai frumoasă decât cea dintre Brașov și Sibiu. Totuși, este recomandat să nu aloci doar o zi pentru a le vizita pe ambele, ci măcar două zile pentru fiecare în parte.

Citește și:

De cum vei intra în localitate, farmecul clădirilor te va surprinde. Frumusețea arhitecturală și aranjarea propriu-zisă a vestigiilor te va face să uiți de telefon și de problemele cotidiene, în timp ce admiri cea mai frumoasă stradă din Sibiu sau priveliștea incredibilă văzută de pe dealul Tâmpa al Brașovului.

Secretul este să iei la pas fiecare colțișor și să descoperi că turiștii, chiar dacă sunt mai mulți pe perioada concediilor, nu îngreunează procesul descoperirii de noi și noi locuri.

Farmecul fiecărei zone poate să pălească în viziunea celor care locuiesc acolo, cel mai probabil din obișnuință. Însă pentru turiști, magia poate să apară acolo unde nu te aștepți, mai ales când vorbim de propria țară. Evident că suntem obișnuiți să ne petrecem concediile mai mult la munte sau la mare. Totuși, o schimbare de ritm s-ar putea să trezească noi curiozități și să dea startul unor modificări care să ducă la obiceiuri mai sănătoase și la o mai mare deschidere către nou.

Citește și:

Sursa Foto: Pixabay


Kudika
16 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Oana Roman, aparițe provocatoare pe plajă

Oana Roman, apariții provocatoare într-o rochiță scurtă pe plajă

Oana Roman, mereu activă pe rețelele sociale, le ține pe admiratorii ei virtuali la curent cu activitățile... Kudika


Nadina a lansat o piesă nouă, “Sangele apa nu se face”, și este virală pe Tik Tok


Atât linia melodică, cât și versurile au fost compuse de către artistă, pentru a exprima profund iubirea dintre frați. Instrumentalul piesei a fost realizat de Alex Stoica și... Kudika

Monica Tatoiu o susține pe Anamaria Prodan în conflictul cu Laurențiu Reghecampf

Monica Tatoiu o sprijină pe Anamaria Prodan în disputa cu Laurențiu Reghecampf

Cunoscută pentru sinceritatea sa, Monica Tatoiu a comentat asupra scandalului... Kudika


Fotbalistele românce, lidere în grupa pentru WEURO 2025: Pe 16 iulie joacă ultimul meci acasă, contra Armeniei

(comunicat de presă)

Acces gratuit pe stadion pentru copiii sub 14 ani

Biletele pentru partida de acasă sunt disponibile online, pe site-urile... Kudika


Ce îi determină pe bărbați să joace în cazinourile online mai des decât femeile?

La nivel mondial, 1.6 miliarde de persoane se relaxează în mod frecvent pe platformele digitale și în facilitățile terestre care oferă jocuri de noroc, iar 4.2... Kudika

Starea lui Florin Piersic: Ultimele informații despre sănătatea artistului

Florin Piersic, marele actor român în vârstă de 88 de ani, se află în continuare în proces de recuperare după operațiile complexe prin care a trecut în... Kudika