Setari Cookie-uri

Cum alegi bicicleta potrivită pentru cel mic, dar și pentru tine: mic ghid

Ciclismul este o activitate distractivă și sportivă care poate fi practicată la orice vârstă și nu este niciodată prea devreme pentru a începe!

Dorești să îi faci cadou copilului tău o bicicletă, prima lui bicicletă pentru a învăța să pedaleze, sau o bicicletă pentru a se distra cu tine? Iată un ghid rapid pentru a te ajuta să alegi cea mai bună bicicletă pentru copilul tău, în funcție de vârstă, mărime și dorințe.

Bicicletă pentru copii pentru cei foarte mici – 3 lucruri de care să ții cont

Tricicleta este bicicleta ideală pentru început. De la vârsta de doi ani, copiii pot descoperi bucuria de a merge pe o bicicletă cu 3 roți, învățând echilibrul și coordonarea motorie prin împingerea cu picioarele pentru a o face să meargă. O bicicletă pentru copii cu 3 roți (deci, tricicleta) este concepută pentru copii cu vârste cuprinse între doi și cinci ani.

Primul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi o bicicletă copii este dimensiunea acesteia: trebuie să fie potrivită pentru copilul tău, pentru ca acesta să se simtă confortabil și să se distreze când pedalează. Alege o bicicletă copii cu șa și ghidon reglabile, astfel încât să o poți ajusta pe măsură ce copilul crește.

Citește și:

Al doilea criteriu de care trebuie să ții cont este materialul bicicletei: trebuie să fie rezistentă și ușoară, pentru a fi mai ușor de manevrat. Oțelul sau aluminiul sunt ideale în acest sens pentru o bicicletă pentru copii.

Al treilea criteriu este geometria cadrului: cu cât este mai jos, cu atât mai ușor va fi pentru copil să se urce pe bicicleta de copii și cu atât mai stabil va fi în timpul mersului.

Bicicletele pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani sunt de obicei vândute cu stabilizatori care pot fi îndepărtați odată ce copilul a dobândit echilibrul potrivit. Pentru cei mai experimentați, există chiar și bicicletă cu viteze. O bicicletă pentru copii vine, de obicei, cu accesorii pentru utilizarea în oraș: apărători de noroi, coșuri, clopoței și suporturi pentru bagaje.

Citește și:

Bicicletă de damă – cum o alegi pe cea potrivită pentru tine?

Am vorbit mai sus despre bicicleta de copii potrivită pentru cel mic, așadar să povestim puțin și despre bicicleta pe care ar trebui să o aleagă mama copilului, pentru plimbările împreună. Ne vom concentra pe acea bicicleta de damă pentru oraș, care să îți permită să ieși cu cel mic în parc.

Bicicleta de damă urbană te obligă să stai în poziție verticală, așa că poți vedea mai bine traficul și monitoriza copilul în același timp. Este excelentă pentru călătorii scurte și plimbări relaxate.

Primul lucru la care trebuie să te uiți când alegi o bicicletă de damă urbană: dimensiunea cadrului. Trebuie să poți pune vârful piciorului pe sol în staționare fără să te chinui și să nu trebuiască să îți extinzi complet piciorul în punctul cel mai de jos al pedalării.

Citește și:

O marcă bună îți va oferi trei sau patru dimensiuni de cadru. Pentru a face alegerea corectă, încearcă mai multe biciclete (verifică și dacă anvelopele sunt umflate corespunzător când le testezi). Este mai bine să petreci puțin timp încercând diverse biciclete, decât să regreți o bicicletă de damă care nu e pentru tine.

Oțel sau aluminiu pentru noua bicicletă de damă?

Ar trebui să alegi un cadru din oțel sau din aluminiu? Oțelul absoarbe mai bine șocurile și vibrațiile minore și “îmbătrânește” destul de bine. Un cadru din aluminiu va fi mai ușor, dar mai rigid. De asemenea, un cadru de aluminiu deteriorat este mai greu de reparat. Acesta este mai puțin rezistent la șocuri și vibrații decât oțelul, dar mai rezistent la coroziunea provocată de apă.

Citește și:

Ține cont că cadrul reprezintă mai puțin de o treime din greutatea bicicletei și este mai bine să ai o bicicletă de damă confortabilă, solidă și bine echipată decât una prea ușoară. Iar singurul criteriu când vine vorba de greutate nu sunt kilogramele, ci se reduce la întrebarea: pot să o ridic ușor pentru a o agăța cu roțile în sus într-un tren sau într-o magazie de biciclete? Sau să o iau pe scări dacă nu merge liftul sau nu am lift în bloc? Dacă răspunsul este da, atunci mai rămâne doar să alegi culoarea! 😊

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.