Setari Cookie-uri

De ce nu a avut Napoleon succesul scontat la box office?

„Napoleon” a fost unul dintre cele mai mediatizate filme din 2023, însă nu s-a bucurat de un succes semnificativ la box office. Dimpotrivă, a fost inclus adesea pe lista cu cele mai mari dezamăgiri din industria cinematografică.

Bugetul filmului regizat de Ridley Scott a fost estimat între 130 și 200 de milioane de dolari, în timp ce încasările au ajuns la 221 de milioane de dolari. Ce s-a întâmplat însă? De ce nu a performat un film atât de așteptat și de ce oamenii nu au venit să îl vadă?

Eșecul de la box office este o dezamăgire pentru mulți specialiști, care se așteptau la încasări de cel puțin 500 de milioane de dolari. Ingredientele erau destule: o poveste interesantă, un film regizat de Ridley Scott și rolul principal interpretat de unul dintre cei mai importanți actori, Joaquin Phoenix.

Potrivit Screen Rant, povestea nu este însă atât de siropoasă încât să atragă publicul în cinematografe. În general, aceste filme nu performează la cinema, în special când au o durată destul de mare. "Aceste detalii pot induce publicului ideea că vor vedea un film plictisitor", a notat sursa citată.

Citește și:

În același timp, sursa citată susține că producția a avut și probleme de marketing încă de la publicarea trailerului. Asta deoarece nu a arătat adevăratele momente de umor din film, ci l-a prezentat doar ca o dramă istorică.

Dincolo de asta, recenziile au contribuit masiv la dezinteresul publicului pentru filmul „Napoleon”. Producția a generat discuții aprinse și nu a primit recenzii prea bune. În general, criticile s-au îndreptat către regizorul Ridley Scott, acuzat de francezi că a denaturat grav evenimentele istorice. Așa se face că pe celebrul portal Rotten Tomatoes filmul „Napoleon” are un indice de aprobare de doar 59%.

Ce-i drept, sursa citată admite că studioul de producție nu și-a dorit ca „Napoleon” să fie un hit la box office. Asta și pentru că filmul este făcut de Apple TV+, platformă care își dorește să atragă clienți, nu neapărat să aibă încasări uriașe la box office. Cert este că „Napoleon” este un film care a suscitat discuții aprinse, chiar dacă nu a avut încasări foarte bune la box office.

Citește și:

Napoleon, unul dintre cei mai cunoscuți împărați din istoria Franței

Cariera militară a lui Napoleon i-a adus popularitate în rândul francezilor și i-a oferit o ascensiune rapidă. A fost împăratul Franței între 1804 și 1815 și s-a remarcat prin dorința de expansiune pe care a avut-o. Decesul său s-a produs în 1821, însă cauza nu a fost stabilită nici până astăzi, deși există numeroase teorii.

Napoleon se bucură însă de o mediatizare intensă, deși au trecut mai bine de două secole de la moartea sa. Filmul „Napoleon” este doar o dovadă în acest sens, însă despre el au mai apărut multe alte filme, seriale și documentare.

Fostul împărat al Franței este o prezență constantă și în jocuri video. Printre cele mai populare sunt „Battles of Napoleon”, „Napoleon at Waterloo” și „Imperial Glory”.

Citește și:

Dincolo de aceste titluri, Napoleon poate fi întâlnit și în jocuri de cazino online. În secțiunea sloturi Unibet oferite în exclusivitate utilizatorilor, aceștia pot descoperi jocul „Napoleon & Josephine”. Slotul este creat de compania Williams Interactive, iar ca simboluri regăsim Grădinile superbe de la Versailles, Coroana Reginei și o Caleașcă. Povestea jocului se bazează într-o oarecare măsură și pe povestea de dragoste pe care Napoleon a avut-o cu Josephine, așa cum s-a întâmplat și în filmul regizat de Ridley Scott.

Sursa foto canva.com


Kudika
22 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.