Setari Cookie-uri

Cadouri de 1 iunie pentru cei mici

Nu sunt mamica si, spre dezamagirea mea, nici nu am pe cineva in familie cu un copil mic pe care sa-l pot rasfata. Cu toate astea, mi-a fost tare drag sa fac acest material. Desi am 30 de ani, raioanele cu dulciuri si cele cu jucarii din supermarket-uri sunt preferatele mele.

Imi plac desenele animate si inca astept sa primesc de ziua mea o papusa Barbie.

Cum ii spuneam colegei mele mai devreme, as vrea sa am un copil acum doar ca sa ma bucur si eu de camera lui. Sper ca esti de acord cu mine cand spun ca gasesc camera copilului (fie el bebelus sau adolescent) o incapere fascinanta, captivanta, optimista si plina de energie pozitiva.

Asa cum este ea, cu postere si desene pe pereti, cu covorase si lenjerie de pat cu diferite imprimeuri, rafturi si patul pline de jucarii si cate si mai cate decoratiuni, carti si alte lucrusoare dragalase.

Stiu ca traim intr-o era a tehnologiei si ca prea putini copii sunt interesati de altceva in afara de calculator/laptop, tableta, telefon mobil si, mai nou, chestia aia careia i se spune kendama. Insa eu mi-am dorit ca prin acest material sa instig parintii, unchii, nasii si verisorii sa faca cadouri jucarii si jocuri ale copilariei de altadata. Ce inseamna asta?

Citește și:

Cadouri de 1 iunie pentru fetite

Inseamna ca fetitele cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani ar trebuie sa primeasca nu o tableta, o programare la manichiura (da, cunosc fetite de 13-15 ani cu unghii intretinute la salon) sau un set de cosmetice.

Mai degraba, o papusa, fie ea Barbie sau un personaj din filmele Disney, o jucarie de plus care, sa nu fii surprinsa, ar putea sa le ramana "buna prietena" pentru tot restul vietii, o casuta pentru papusi, la care eu inca visez, si niste patine cu rotile, ar fi cadouri inspirate.

Toate acestea vor face ca perioada copilariei si cea a adolescentei sa se pastreze inocenta o perioada mai lunga de timp.

Cadouri pentru fetite

Papusa Anna Frozen Patine cu rotile

Jucarie de plus Casuta pentru papusi

Cadouri de 1 iunie pentru baieti

Se spune despre barbati ca se maturizeaza mai greu si chiar asa este. Desi sunt innebuniti dupa masini si tehnologie, ei nu isi pierd inocenta atat de repede.

Citește și:

Ajunsi la 30 de ani, barbatii raman prinsi in jocurile copilariei si isi achizitioneaza singuri seturi Lego, masinute cu telecomanda, etc. Sincer?! Ma bucur pentru ei.

Asadar, unui baiat cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani iti recomand sa ii faci cadou figurine cu care pot recrea scene din desenele sau povestile preferate, seturi Lego si, ca sa il tii mai mult in aer liber decat in casa, o trotineta.

Cadouri pentru baieti

Jucarie Super Hero Groot Trotineta Spiderman Lego Batman

Citate despre copilarie

"Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stai locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste." [Paulo Coelho]

"Când nu mai esti copil, ai murit de mult." [Constantin Brancusi]

"Puritatea copilariei – orice rau e limpede la izvoare." [Valeriu Butulescu]

Citește și:

"Nu este niciodata prea tarziu pentru a avea o copilarie fericita!" [Tom Robbins]

"Copilaria e cadoul pe care ni-l da viata." [Horatiu Malaele]

"Copiii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot." [Giacomo Leopardi]

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ Yuganov Konstantin

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.