Setari Cookie-uri

Bernard Hiller, profesorul vedetelor de la Hollywood: 'misiunea noastra este fericirea'

Bernard Hiller, unul dintre cei mai apreciati profesori si coach de actorie de la Hollywood, a venit la Bucuresti pentru a sustine primul sau masterclass in Romania.

Berbard Hiller

Prin mainile sale au trecut Leonardo Di Caprio, Cameron Diaz, Al Pacino si Lionel Richie. Bernard Hiller, unul dintre cei mai apreciati profesori si coach de actorie de la Hollywood, a venit la Bucuresti pentru a sustine primul sau masterclass in Romania. Am profitat de ocazie pentru a sta de vorba despre succes, fericire, femininitate si vise implinite.

Unul dintre mesajele tale cheie este ca nimeni nu ne poate impiedica sa ne implinim visele in afara de noi insine. Cum ai ajuns la aceasta concluzie?

Studiind oamenii de succes. Atunci cand "de ce-ul" tau - motivul pentru care iti doresti un anumit lucru este mai puternic decat fricile, atunci reusesti. Problema este ca majoritatea oamenii sunt mai conectati la fricile lor decat la visele lor. Cei care se concentreaza asupra viselor lor sunt de neoprit. In general, despre oamenii extraordinari ceilalti afirma ca sunt nebuni. Adevaratii artisti si oameni de afaceri sunt de neoprit pentru ca nu ii intereseaza ce cred altii despre ei. Celor care pun atat pret pe parerea altora despre ei le lipseste o opinie clara despre propria persoana.

Citește și:

Ce ii impiedica pe oameni sa ai aiba un "de ce" puternic in viata?

Lucrez cu actori si oameni de afaceri si constat ca cea mai puternica motivatie este aceea in care iti spui "daca nu reusesc asta, voi muri. Inseamna ca mi-am pierdut viata." Adevarul este ca foarte putini oameni au vise. Majoritatea au idei de genul "mi-ar placea sa merg in China". 85% dintr studentii mei au idei. Le place ideea de a fi actori insa le displace sa depuna efort. Un vis nu este cu adevarat un vis daca nu este o chestiune de viata si de moarte.

Crezi ca un astfel de vis este obligatoriu pentru toti oamenii?

Cred ca fiecare om trebuie sa aiba un motiv pentru a trai. Sa aiba o pasiune. Fiecare dintre noi ne nastem cu o misiune speciala in viata. Cred ca nu poti fi fericit daca nu ai o pasiune pentru ceva. Mi se pare ca est-europenii sunt conectati la tristete si suferinta, ca viata inseamna suferinta. Insa nu este asa. Lucrurile nu vor merge intotdeauna ca pe roate. Vor fi momente de tristete si durere, de ce sa mai adaugi si tu in plus? Misiunea ta este sa creezi momente fericite. Daca nu dai o petrecere de ziua ta, nu va fi nici o petrecere. Multi est-europeni stau cu mainile in san dearece se raporteaza prea mult la suferinta. Viata este, insa, bucurie. Ai nevoie de curaj sa fii fericit, nu ai nevoie de curaj sa fii trist. E nevoie de curaj sa ai speranta, nu ai nevoie de curaj sa fii pesimist. Ai nevoie de curaj sa iti traiesti visul, iar majoritatii oamenilor le lipseste curajul.

Citește și:

Cat de importanta este energia personala?

Cel mai important lucru la Hollywood nu este talentul ci energia pe care o emani. Daca nu ai o energie buna, poti sa uiti. Nu conteaza pe cine cunosti, conteaza cine vrea sa te cunoasca pe tine. Daca esti cu mine si George Clooney este in zona, va dori sa vorbeasca cu tine daca esti o persoana interesanta si amuzanta. Altfel, nici nu te va baga in seama.

Cum ne hranim energia pozitiva?

Hranindu-ne fericirea. In fiecare dimineata, incarca-ti bateriile fericirii. Asculta muzica, vorbeste cu oamenii pe care ii iubeste, inconjoara-te cu pozitivitate, suna trei oameni si spune-le pentru ce anume esti recunoscator ca se afla in viata ta. Fa lucruri care iti plac. Spre exemplu, mie imi place sa dansez si sunt dansator profesionist. Mananca sanatos, investeste in tine. E ca intr-o relatie: trebuie sa petreci timp impreuna cu tine, sa iti acorzi atentie, sa iti vorbesti si sa te iubesti. Doar oamenii care se iubesc sunt capabil sa ii iubeasca pe ceilalti. Si asta este problema. Pentru ca am fost invatati sa nu o facem, sa nu ne iubim.

Citește și:

    Bernard Hiller

    Ce pot face femeile pentru a-si gasi darul?

    Femeile sunt mai conectate cu emotiile, intuitia si sentimentele lor decat barbatii si le este mai usor. Forta vietii sta in insticte, in intuitie. Iar barbatii nu le urmeaza, isi urmeaza mintea. Femeile pe care le cunosc sunt super inteligente. De regula, am mai multe cursante in clasa de actorie pentru ca femeile au tendinta de a-si urma visele iar barbatii, de a-si lua un job. Senzualitatea este foarte importanta. Sarbatoreste-ti senzualitatea, crede in autenticitatea ta, Trupul tau este perfect asa cum e pentru ca Dumnezeu nu greseste insa fa sport si danseaza. Conecteaza-te cu emotiile tale si exprima-le.

    Master Class-ul tau de la Bucuresti nu s-a adresat doar actorilor dar si oamenilor de actorie. Cu ce ne ajuta sa luam lectii de actorie?

    Un curs de actorie te invata cine esti. Nu vrei sa stii cine esti cu adevarat? Care iti sunt talentele, visul, cata incredere ai in tine? Ai nevoie de curaj sa traiesti. Curajul vine din inima. Si daca nu ii vei da ascultare inimii, vei fi o persoana foarte nefericita.

    Citește și:

      Vizionare placuta


      Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.