Setari Cookie-uri

21 de lecții pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari: disponibilă acum în română cu precomandă!

De la Yuval Noah Harai, cunoscutului istoric israelian, apare anul acesta încă o carte fenomen. Tratatul literar “21 de lecții pentru secolul XXI” este în curs de apariție și disponibilă pentru precomandă. Așadar, o poți pune deja în coșul de cumpărături ca să fii printre primii care o vor avea în bibliotecă.

Yuval Noah Harari s-a născut în 1976 în Israel și este licențiat la Oxford. Un istoric israelian care deja și-a revendicat un titlu important în cultura literară, domnul are o carieră construită încet și sigur, aproape ca un joc de domino. Mai ales ținând cont de faptul că acesta nu era deloc cunoscut, iar acum cărțile sale au atras atenția unor personalități ca Ridley Scott, Barack Obama sau Mark Zuckerberg.

Yuval Noah Harari: cine este autorul a două cărți bestseller

Este cunoscut pentru două mari scrieri. Acestea sunt “Sapiens Scurtă istorie a omenirii” (500 de pagini prin care se traversează perioade de la descoperirea focului până la crearea cyborgilor) și pentru “Homo Deus Scurtă istorie a viitorului” (o examinare a unui posibil scenariu în care lumea ar lăsa ca vechile mituri să se cupleze cu tehnologiile prezente - inteligența artificială sau ingineria genetică),

Citește și:

În prezent profesor titular de istorie universală în departamentul de Istorie al Universității Ebraice din Ierusalim, Yuval a câștigat cu primele două romane publicate, de anvergură o popularitate uriașă, greu de egalat. Acestea au fost traduse în zeci de limbi și au ocupat multe luni poziția de bestseller.

Yuval Noah Harari Vezi carti aici

Prezentarea pentru cel mai recent titlu din biografia autorului, “21 de lecții pentru secolul XXI” recomandă scrierea ca fiind potrivită în prezentul agitat al vremurilor noastre - “într-o lume invadată de informații irelevante, claritatea înseamnă putere” (noi am spune cunoșterea înseamnă putere).

Mai exact, se încearcă o reflecție asupra câtorva dintre problemele sociale actuale, cu care comunitățile de oriunde se confruntă. Printre care știrile false, educația copiilor, relevanța națiunilor și a religiilor, criza democrației liberale, iminența unui nou război mondial, problema imigranților, schimbările climatice și terorismului, civilizațiile dominante ale planetei.

Citește și:

"21 de lectii pentru secolul XXI": precomandă în română

Cartea “21 de lecții pentru secolul XXI” este deja disponibilă în engleza, dar daca o vrei în română, poți face o precomandă. Transportul este gratuit oriunde în țară - nu îți rămâne decât să aștepți puțin.

Printre cele mai recente recenzii făcute asupra cărții - multe laudă atitudinea scriitorului - s-a remarcat modul direct și necenzurat cu care autorul ridică problemele.

Dar mai ales cum a ales să expună soluții, fără să judece. Mulți critici s-au grăbit să îl numească pe Yuval drept “guru al vremurilor noastre”, insistându-se asupra unor treceri radicale prin istoria timpurilor. Dar contează, aparent, cel mai mult, faptul că oferă cititorului libertatea unei perspective proprii.

Citește și:

21 de lectii pentru secolul XXI Precomanda carte romana aici

“21 de lecții pentru secolul XXI” vine în completarea cărților precedente ale lui Yuval Noah Harari, deja fenomen, formând un fel de trilogie. Asta dacă ne raportăm la temele recent abordate de scriitor. Pe cât de revelatoare se poate dovedi în unele contexte, cartea servește multe paragrafe care extind viziunile personale. Cel puțin așa punctează mulți dintre norocoșii care deja au parcurs cartea.

Credem că astea sunt motive suficiente pentru a o precomanda. Asta, împreună cu toate provocările pe care le ridică și cu lipsa termenilor de comparat. Descierea facută de autor este una ademenitoare: "O carte nu dă oamenilor mâncare sau haine - dar poate oferi claritate. Dacă aceasta contribuie la dezbaterile privind viitorul speciei noastre, atunci și-a făcut treaba."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.