Setari Cookie-uri

Smart Parenting: Joaca, cea mai potrivita metoda de educare a copiilor prescolari

Specialisti romani in psihologie, nutritie si educatie acvatica au vorbit la Smart Parenting despre impactul jocurilor educative in procesul de educare a copiilor.

Pe 13 aprilie, Aviației Wellness Center a fost gazda evenimentului Garbo Smart Parenting - educație prin joc și joacă. În cadrul acestuia, părinții au aflat de la speakerii care au luat parte la cele două paneluri ale evenimentului care este impactul lecturii și al jocurilor creative asupra achizițiilor emoționale, cognitive, sociale și fizice ale copiilor. De asemenea, participanții au avut ocazia să afle care este soluția mofturilor pe care cei mici le fac la mâncare și, de asemenea, de ce este important înotul practicat de la vârste foarte fragede.

Alături de noi la eveniment s-a aflat psihologul Marius Zamfir, psiholog, formator și fondator al cursurilor Bright Kids, care le-a povestit celor prezenți nu doar despre importanța jocului în dezvoltarea micuților noștri, ci și despre efectele nebănuit de nocive ale tehnologiei introduse în mod nepotrivit în viețile copiilor.

Citește și:

În zilele noastre, tehnologia poate fi foarte nocivă în calea dezvoltării copiilor, putând produce autism virtual. Vizionarea excesivă a ecranelor digitale (telefon, tabletă, televizor) poate conduce la declanșarea acestui fenomen, care impactează semnificativ cu funcționalitatea celor mici. Academia Americană de Pediatrie a reliefat 49 studii efectuate, în baza cărora au stabilit că intre 0 si 1, 5 ani copiii nu ar trebui expusi deloc mediilor virtuale. Intre 1, 5 si 2 ani, copiii pot viziona ecrane maximum 30 minute si doar sub supravegherea unui adult. Intre 2-6 ani, copiii pot urmari medii digitale circa 1 ora pe zi, sub controlul adulților. Intre 6-12 ani, cei mici pot interacționa cu ecranele maximum 2 ore/zi. Insa, din păcate, timpul alocat astazi ecranelor digitale de catre cei mici este mult mai mare, spune Marius Zamfir.

Citește și:

În cadrul primului panel, a fost invitată și Mihaela Coșescu, autoare de cărți și cântece pentru copii care le-a oferit părinților insight-uri valoroase despre puterea lecturii, despre conexiunea profundă care apare între părinți și copii atunci când se ascund împreună în universul cărților și mai ales, despre ușile pe care le deschide, metaforic, lectura. Poți afla de aici mai multe detalii despre cărțile pe care Mihaela le scrie cu sufletul.

Cel de-al doilea panel al evenimentul a avut ca temă stilul de viață sănătos, implementat prin metode ludice. În prima parte, ne-am concentrat atenția asupra alimentației corecte a copilului de vârstă preșcolară și le-am avut alături de noi pe Iulia Manole și Daniela Dinică, nutriționiști care îi învață pe cei mari și ce cei mici să mănânce corect prin proiectul derulat de ele în școli, Ora de Nutriție.

Citește și:

Asa cum învățăm să scriem, să vorbim și să calculăm corect, așa este necesar să ne și hranim corect. Am folosit termenul de a ne hrăni, în loc de a mânca pentru a evidenția ideea că nu orice mâncăm aduce un beneficiu corpului, spun ele.

De asemenea, de la cele două specialiste, părinții au aflat care sunt cauzele mofturilor pe care le fac copii atunci când vine vorba de mâncare și mai ales, prin ce metode pot fi combătute acestea.

Panelul a fost încheiat de Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România, care a completat imaginea de ansamblu asupra unui stil de viață sănătos, explicând importanța sportului introdus în viețile copiilor de la vârste fragede și, mai ales, de ce este înotul o opțiune cu o gamă de beneficii mai amplă decât orice altă formă de activitate fizică.

Citește și:

Mediul acvatic situat în cele trei dimensiuni ale spaţiului oferă copiilor sentimente noi, care-l conduc să exploreze situaţiile cele mai variate. În fiecare stadiu de dezvoltare copilul mic manifestă caracteristici motrice, cognitive şi personale, care le determină abilitatea de a se angaja în programe de educaţie acvatică şi de a învăţa prin intermediul acestora. Mediul acvatic oferă condiţii pentru evoluţia şi educaţia precoce psihomotorie, chiar de la naştere (prin reducerea forţelor gravitaţionale), spune Anca.

Părinții au fost așteptați la eveniment de către partenerii noștri, Avene Sun și Klorane Bebe care au pregătit câteva suprize inedite pentru toți cei prezenți. De asemenea, inițiativei noastre s-au alăturat spuma modelatoare Floof, care le va permite celor mici să dea frâu liber imaginației, și simpaticele jucării Rainbocorns, cât și cei de la Julius Meinl care ne-au revigorat în pauzele de networking și cei de la Profructta care ne-au îndulcit cu sucuri naturale, din fructe și legume vrednice și vânjoase, culese manual.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.