Setari Cookie-uri

Trei pași pentru a deveni o bună scriitoare

Este nevoie doar de talent, perseverență și curaj.

In era self-publishing-ului și a Internetului, oricine poate publica o carte. Este nevoie doar de talent, perseverență și curaj. Dacă simți că ai în tine măcar o carte care așteaptă să fie scrisă, nu îți irosi talentul. Treci la treabă și pune în aplicare acești trei pași.

1. Invață de la profesioniști

Una dintre calitățile unui bun scriitor este conștientizarea faptului că acest meșteșug se învață toată viața. Iar asta înseamnă inclusiv să înveți de la cei care sunt mai avansați decât tine pe acest drum. La ora actuală găsești o mulțime de informații online pe această temă. De asemenea, poți participa la cursuri de scriere creativă sau citi cărți despre arta literară scrise de maeștri ai diferitelor stiluri literare. ”On Writing”, scrisă de Stephen King, este un volum pe care ți-l recomand cu cea mai mare căldură.

Citește și:

Nu uita că este mai bine să ceri sfaturi și să te perfecționezi de la început decât să scrii o întreagă carte și apoi să fie nevoie să o rescrii. Unde mai pui că poți evita să faci o sumedenie de greșeli.

2. Citește foarte mult.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci pentru a deveni o scriitoare mai bună este să devii o cititoare mai bună. Citește tot ce îți pică în mână și nu doar legat de subiectele care te interesează sau de stilul literar preferat. Scopul nu este doar acela de a începe să simți cum curge limba în scris dar și de a-ți dezvolta, îmbunătăți și extinde viziunea asupra lumii. Tot ceea ce citești este absorbit de subconștient și poate deveni parte integrantă din propria ta scriere. Cu cât sunt mai diverse cărțile pe care le citești, cu atât mai unică devine propria ta voce literară.

Citește și:

3. Bucură-te de călătorie

Nu pune presiune pe tine dar, în același timp, tratează cu seriozitate această pasiune a ta. Doar așa vei reuși să ai rezultate. Și, apropo de asta, care sunt rezulatele pe care dorești să le obții? Inconjoară-te cu oameni cu pasiuni similare și persoane care cred în tine. Nu lăsa să treacă nici o zi fără să așterni cuvinte pe hârtie. Poți opta pentru a scrie un anumit număr de cuvinte sau a sta în fața laptopului o anumită perioadă de timp. Cu cât vei scrie mai mult, cu atât mai bună vei deveni.

Photo by Dustin Lee on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.