Setari Cookie-uri

Cum alegi căruciorul? Din experiența unei mame

Căutând cât mai multe informații și încercând să culeg sfaturi direct de la mame privind criteriile care să mă ghideze în alegrea căruciorului potrivit, ceea ce mi-a cosnumat destul timp, am ajuns la câteva concluzii care care mi-au fost întra-devăr de ajutor.

Înainte de toate, dacă nu aveți ocazia să alegeți chiar voi căruciorul ci primiți unul deja folosit de altă familie în dar, atunci probabil că nu mai este nevoie să va aruncați ochii peste ideile ce le-am scris mai jos. În această situație sunt însă câteva aspecte de urmărit:

  • Atenție la “pericolele ascunse”: zone tăioase sau care pot înțepa;
  • Verificați funcționalitatea roților, a franelor, dar și stabilitatea căruciorului;
  • Descoperiți funcțiile acestuia din timp, iar acolo unde sunt întrebări i le puteți adresa mămicii care a folosit înainte căruciorul, astfel încât să fiți pregătiți atunci când trebuie să așezați micuțul în cărucior;
  • Spălați husele căruciorului și accesoriile; schimbați din timp elementele uzate, de exemplu dacă plasa de țânțari este rupta puteți cumpără altă fie pentru același tip decarucior, fie universală;

Dacă nu ați primit un cărucior pentru copii în dar și doriți să achiziționați unul, am selectat mai jos principalele aspecte care mi-au fost de ajutor în a face alegerea potrivită.

Citește și:

Descopera aici toate modelele de carucioare pentru copii.

Criterii care mi-au fost de ajutor în alegerea căruciorului

  • Greutatea căruciorului: dacă locuiți într-un bloc cu lift și aveți mașină personală, poate că acest aspect nu este prioritar, însă pentru cei care merg cu cacuriorul la cumpărături, cu mijloacele de transport în comun, urcă scări și așa mai departe, greutatea căruciorului devine un criteriu de luat în seama;
  • Mașină personală sau mijloace de transport în comun? În cazul în care știți că veți călători mult cu mașină personală este recomandat mai degrabă un cărucior de tip 3in1, cu scoică detașabilă pentru purtat și de asemenea pentru montat în mașină, cărucior care se pliază și ocupă un volum cât mai mic în mașină. Dacă știți că veți călători mai mult cu mijloace de transport în comun, poate fi de ajutor un cărucior ușor și care se poate strânge cu o singură mâna.
  • Mânerele de împingere: va recomand cărucioarele cu bară și nu cu 2 mânere, pentru că poate fi dificil să le împingeți cu o singură mâna.
  • Amortizarea șocurilor: deosebit de importantă, pentru că de multe ori copilul va dormi în cărucior. Așadar verificați dacă există și un sistem suplimentar de amortizare a șocurilor pentru căruciorul ales. Sigur, dacă doriți să folsiti sistemele de purtare mai des decât căruciorul, poate că acest aspect nu mai este atât de important.
  • Câți copii merg cu căruciorul? Dacă este vorba despre mai mulți copii sau sarcina gemelară, se poate alege un cărucior special pentru gemeni sau unul tandem ori cu două locuri unul în spatele celuilalt.
  • Cât spațiu ai la dispoziție? Vrobeam mai sus despre volumul pe care îl ocupă în mașină un cărucior pliat. Dar volumul pe care îl ocupă în casă? Este spațiu pentru depozitat?
  • Accesorii: verificați să existe accesorii pentru insecte, ploaie, landou și posibilitatea de a monta în diferite poziții scaunul (cu fața sau cu spatele către părinte, trepte de ridicare în șezut etc.).
  • Husele: cele mai potrivite sunt cărucioarele cu huse complet detașabile pentru a fi spălate și care sunt realizate din materiale cu protecție UV.

Sugestii pentru caruciare:

Foto: By AlohaHawaii/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.