Setari Cookie-uri

Opt citate de la Socrate pentru zile optimiste

Socrate, unul dintre cei mai celbri filosofi antici, este și în ziua de astăzi actual. Iată opt citate pentru o zi plină de optimism. 

1. „Nu sunt atenian sau grec, ci un cetățean al lumii.”

În loc să ne închidem între frontiere, trebuie să ne acceptăm pe toți ca cetățeni ai lumii. Toți suntem oameni și toți suntem în aceeași barcă

2. „Alege cunoașterea în locul bogăției, pentru că cea de-a doua este temporară iar prima, permanentă.”

Învățarea modului în care funcționează lumea, explorarea necunoscutului și obținerea de cunoștințe noi este benefică pentru noi toți. Astfel umanitatea își elevează conștiința și evoluează.

3. „Dacă ai înțeles întrebarea ai jumătate din răspuns.”

Uneori, întrebarea în sine este mai importantă decât răspunsul. Întrebarea este direcția în care îți deschizi mintea pentru a găsi un răspuns. Uneori nu avem nevoie de răspunsuri mai bune, ci doar de întrebări mai bune.

Citește și:

4. „Să fii înțelept cu adevărat presupune să știi că nu știi nimic. Găsim înțelepciunea atunci când ne dăm seama cât de puțin înțelegem despre viață, despre noi înșine și lumea din jurul nostru.”

Universul este atât de vast încât nu ne ajunge o viață de om să știm totul.

5. „Dacă nu obții ceea ce dorești, suferi; dacă obții ceea ce nu dorești, suferi; chiar și atunci când obții exact ceea ce dorești, tot suferi pentru că nu poți păstra acel ceva pentru totdeauna. Mintea ta este problema ta. Respinge schimbarea, durerea, obligațiile vieții și morții. Dar schimbarea este lege și nimic nu va modifica această realitate. ”

Felul în care trăiești viața depinde foarte mult de perspectiva pe care o ai asupra lucrurilor.

Citește și:

6. "Cunoaște-te pe tine însuți."

Să îți folosești liberul arbitru presupune să te cunoști pe tine însăți. Cu cât te cunoști mai bine, cu atât ai o libertate mai mare de alegere.

7. "Există un singur bine, cunoașterea și un rău, ignoranța."

Cunoscându-te pe tine însăți ești capabilă să te confrunți cu umbrele tale. Astfel, alegerile tale sunt în concoranță cu inima ta. Pe de altă parte, ignoranța naște frică și, implicit, monștri.

8. „Fii amabil, căci toți cei pe care îi întâlnești duc o luptă grea.”

Fiecare dintre noi se luptă cu proprii săi demoni. Fiecare dintre noi este traumatiza și rănit. Ultimul lucru de care avem nevoie este ca altcineva să ne judece. Putem fi amabili unii cu ceilalți pentru că suntem în aceeași situație

Citește și:

Featured foto by Everett - Art via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.