De-a lungul istoriei, lumea a fost înzestrată cu mari gânditori care și-au dat împărtășit înțelepciunea cu cei din jur. Unul dintre aceștia a fost Aristotel. Celebrul filosof și om de știință grec antic este considerat și în zilele noastre ca fiind unul dintre cei mai mari gânditori în diverse arii de studiu precum politica, psihologia și etica.

De îndată ce a împlinit 17 ani, Aristotel s-a înscris la Academia lui Platon. În 338 B.C. a devenit profesorul particular al legendaruluii împărat Alexandru cel Mare. Aristotel a fost un profesor de execpție și o persoană extrem de curioasă.

Interesele sale variau de la politică la metafizică și psihologie. Modul său de a privi lucrurile este unic, dar onestitatea și capacitatea sa de percepție sunt atributele care fac ca opera sa să fie cu adevărat valoroasă și validă chiar și la mii de ani după ce a fost concepută și așternută pe hârtie. Drept dovadă, 10 dintre cele mai faimoase citate ale celebrului filosof.

1. „Nu vei reuși niciodată nimic în lume fără curaj. Este cea mai mare calitate a minții pe lângă onoare. ”

2. „În momentele noastre cele mai întunecate trebuie să ne concentrăm pentru a vedea lumina.”

3. „Calitatea nu este o acțiune ci un obicei”.

4. „În cea mai bună versiune a sa, omul este cel mai nobil dintre toate animalele, separat de lege și dreptate, el este cel mai rău”.

5. „Nu există un mare geniu fără un grăunte de nebunie.”

6. „Nimeni nu ar alege o existență lipsita de prieteni chiar dacă ar a avea toate celelalte lucruri din lume.”

7. „Plăcerea de face ceva pune perfecțiunea la treabă.”

8. „În toate lucrurile naturii există ceva minunat.”

9. „Capacitatea de a contempla un gând chiar și atunci când nu îl acceptă este apanajul unei minți educate.”

10. „Oricine se poate mânia, este ușor. Insă să te enervezi pe persoana potrivită, atât cât trebuie, la momentul potrivit, în scopul potrivit și în mod corect, aceasta nu este la îndemâna tuturor și nu este ușor."

Featured foto by delcarmat via Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: