Setari Cookie-uri

Șapte vorbe de duh de la o Prima Doamnă a Americii

Jacqueline Kennedy Onassis rămâne după ani de zile de la trecerea sa în neființă un etalon de eleganță feminină. A fost admirată de lumea întreagă mai întâi în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, în perioada în care a fost soția charismaticului președinte John F. Kennedy și apoi în calitate de soție a miliardarului grec Aristotel Onassis. 

Viața fostei primei doamne s-a aflatd deseori pe prima pagina a ziarelor și revistelor și nu neapărat doar datorită ținutelor sale impecabile sau a actelor caritabile. Jackie a trebuit să facă față scandalului provocat de aventura pe care soțul tău a avut-o cu Marilyn Monroe dar și sentimentelor ostile ale celebrei cântărețe de operă Maria Callas care a fost părăsită de Onassis pentru Jackie. Ea a reușit să treacă peste aceste evenimente dar și peste asasinarea brutală a primului său soț cu eleganța care i-a caracterizat întreaga existență.

Jackie rămâne și la sfîrșit de 2019 un simbol de feminitate admirat de doamne și domnișoare din întreaga lume. Chiar și așa, nu vom știi niciodată ce s-a ascuns cu adevărat în spatele zâmbetului ei fermecător care i-a părăsit rareori chipul.

Citește și:

Știm însă că a iubit cărțile, și-a susținut opiniile, a avut simțul umorului și a știut să prețuiască fiecare clipă a vieții sale. Sper ca vorbele lui Jackie Onassis să te inspire și pe tine să faci același lucru.

1. “Obişnuinţele mele sunt ale mele, total diferite de ale altora.”

2. “Vreau să îmi trăiesc viața nu să o înregistrez.”

3. “Doar după ce înveți să te exprimi îi poți spune lumii ce îți dorești. Toate schimbările din lume, bune sau rele au fost mai întâi adresate prin cuvinte.”

4. “Sunt multe modalități în care poți lărgi universul copilului tău. Dragostea pentru cărți este cea mai bună dintre ele.”

5. “Prima dată te căsătorești din dragoste, a doua oară pentru bani, a treia oară pentru tovărășie.”

Citește și:

6. “Nimeni nu trebuie să se lase copleșit de tristețe.”

7. “Sexul e un lucru rău pentru că îți șifonează hainele.”

8. “Există două tipuri de femei, cele care vor să aibă putere în lume și cele care vor aibă puterea în pat.”

9. “A fi un reporter pare să-ţi dea un bilet pentru lumea largă.”

Featured foto by Melinda Nagy via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.