Setari Cookie-uri

Campanie de strângere de fonduri pentru ca 3000 de copii cu părinți bolnavi să se bucure de o copilărie fără griji

Deși atât de mică și fragilă, ea are o poveste tulburătoare de viață care, însă, în loc să o doboare, a ajutat-o să devină un sprijin pentru semenii ei, căci a simțit pe propria-i piele ce înseamnă sărăcia, boala și suferința. 

comunicat de presa

Diana este o fetiță de 9 ani cu o privire pătrunzătoare, ca de om mare, care parcă îți citește în suflet şi ea este unul din miile de cazuri sociale de care se îngrijeşte Fundația Inovații Sociale Regina Maria. Deși atât de mică și fragilă, ea are o poveste tulburătoare de viață care, însă, în loc să o doboare, a ajutat-o să devină un sprijin pentru semenii ei, căci a simțit pe propria-i piele ce înseamnă sărăcia, boala și suferința.

Diana face orice poate un copil de 9 ani pentru ca mama ei să fie fericită: învață bine, spală vasele, mătură pe jos, pune masa și are grijă de verișorii ei. Fata este elevă în clasa a 3-a la liceul Dinu Lipatti și studiază vioara, călcând pe urmele mamei ei, fostă profesoară de muzică. Ea trăiește doar cu mama alături și cu cei 2 verişori ai ei, pe care tot mama ei îi are în grijă, într-o casă care a fost revendicată de curând și care nu le va mai fi cămin pentru multă vreme, pentru că urmează să fie evacuați.

Citește și:

„Când mami e bine, nu mi-e frică de nimic: nici că nu o să avem bani de lemne şi nici măcar că or să ne dea afară din casă. Mi-e frică doar când mami e bolnavă...”

Din păcate, însă, doamna Carmen, mama Dianei, are o stare de sănătate extrem de fragilă, căci suferă de hipertensiune arterială stadiul 3 cu risc înalt, diabet de tip 2 medicamentos şi neuropatie periferică cu parestezii de mâini şi picioare. În lipsa tratamentului medical obligatoriu ea este predispusă la infarct miocardic sau accident vascular, cu alte cuvinte, viața ei ar fi în pericol.

Oricât de puternică este iubirea copilului nu este de ajuns pentru a-i vindeca mama. Copiii știu că doar medicul îi poate face bine pe părinți. Ajută-i să se bucure cât mai mult de iubirea lor.

Citește și:

"Totul e doar pentru ea. Dacă ne vom pierde casa aceasta, mă rog la Dumnezeu să găsim un loc unde să stăm și de unde să poată ajunge la școală și să continue studiul la vioară. Eu nu mă pot ridica de la pat decât dacă iau tratament permanent, dar pe care nu mi-l permit, pentru că nu am niciun venit și nici medic de familie. Singura mea șansă să mai trăiesc ca să o văd pe Diana mare este Policlinica Socială Baba Novac, unde mă duc în fiecare lună de 4 ani deja şi care, pot să spun cu mâna pe inimă, că mi-a salvat viața.", spune cu durere în suflet mama Dianei.

Copiii cu părinții bolnavi, persoane defavorizate, care nu au acces la niciun serviciu medical sau tratament în afară de cele de urgență, sunt cei mai vulnerabili dintre noi. Acești copii ai pacienților sociali sunt greu încercați, chiar de la vârste foarte fragede, căci părinții lor sunt într-o suferință permanentă, iar sănătatea pentru ei înseamnă încă o zi câștigată alături de copiii lor.

Citește și:

Susținută de generozitatea oamenilor, Fundația Inovații Sociale Regina Maria reprezintă de aproape 10 ani singura speranță pentru cei 2.500 de bolnavi fără venituri și fără asigurări medicale, oameni cu poveşti de viață cutremurătoare, oferindu-le servicii integrate de calitate, în mod gratuit şi dreptul la o viață decentă.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria lansează un ultim apel pe 2019 pentru donații din partea firmelor plătitoare de impozit pe venit sau profit.

Prin direcționarea a 20% din impozitul companiei pe profit sau pe venit le putem oferi medicamente și servicii medicale acestor femei și bărbați, pentru care sănătatea înseamnă încă o zi câștigată alături de copiii lor. Sănătatea nu este o garanție pentru nimeni, dar în special pentru cei care nu au acces la niciun serviciu medical în afară de cel de urgență. Iar când de acești oameni depind mii de copii, situația este și mai dramatică”, declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației.

Citește și:

Fii alături de peste 3000 de copii cu părinți bolnavi direcționând 20% din impozit. Mai ai timp până pe 31 decembrie!

Cum poți ajuta?

Reprezinți o companie?

20% din impozitul pe profit sau venit al companiei poate fi direcționat simplu și fără niciun cost către Fundația Inovații Sociale Regina, reprezentând o sumă de bani care altfel ar ajunge la stat.

Descarcă contractul de sponsorizare [AICI], completează-l și trimite-l scanat pe adresa de email frm@fundatiareginamaria.ro și/sau fizic la adresa noastră: Strada Gârlei 88, sector 1, București în atenția Cristiana Mateoiu.

Vrei să donezi individual?

Donație directă în contul Fundatiei CMU Regina Maria Cont IBAN: RO70RZBR0000060012785673 deschis la RAIFFEISEN BANK SA, agenția București.

Donație on line accesând site-ul Fundației https://donatie.fundatiareginamaria.ro

Citește și:

Donație prin SMS utilizând cuvântul „SOARTA” LA 8844, pentru 2 euro lunar

....................................................................................................................................................

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de peste 9 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

Fotografii de Cristian Șuțu

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.