Setari Cookie-uri

Diana Bianca, autor Cameloonia.ro: Femeia anului 2020 merită totul și poate totul!

Interviu cu Diana Bianca, autoarea proiectului dedicat femeilor care știu ce vor - Cameleoonia.

Diana Bianca este absolventă a Facultății de Psihologie, antreprenor, soție, mamă, prietenă, realizatoare și prezentatoare TV. Mai mult de atât, este autoarea Cameloonia.ro, proiectul despre puterea de a te accepta așa cum ești, despre dorința de a-ți descoperi laturi pe care nu le cunoșteai, despre transformările prin care trecem zilnic și ne aduc beneficii, despre oamenii pe care îi intalnim și ne inspiră, despre gânduri, dileme și bucurii personale numai bune de împărtășit cu căutători și cei care cred că și-au găsit vocația deopotrivă.

Noul tău proiect editorial online, Cameleoonia.ro descrie cu multă sinceritate, etapele evoluției tale spre maturizare și succes. Sub ce impuls ai simțit nevoia să așterni aceste detalii ale dezvoltării tale?

Citește și:

“Cameleoonia” este, într-adevar, cel mai nou proiect al meu. Și, mai mult, este un proiect de suflet, pentru că e o dezvăluire editorială a personalității mele, a experienței mele, până în acest moment. Am simțit anul trecut, poate mai acut ca niciodată, faptul că începem să ne definim, ca și oameni, unidirecțional. Dacă avem un job într-o corporație, de exemplu, ne definim în așa fel încât să corespundem imaginii profesionale - ținute office, atitudine neutră, discuții pe tema jobului, prieteni din domeniu și tot așa. O femeie care e casnică și îți crește copilul, va menține, inconștient, status-quo”ul de mamă, soție. Își va construi un fel de tipar mental, în care își va încadra toate manifestările, alegând inconștient doar acele comportamente care se potrivesc cu rolul ales. O persoană mondenă, care iese la evenimente, merge în restaurante, cluburi, va încerca să fie văzută mereu din această perspectivă. Căratul unui coș plin în supermarket, cu un copil de mână, i se va părea în afara “rolului” asumat.

Citește și:

Astfel a apărut “Cameleoonia”- ideea că nu suntem oamenii unui rol unic. Suntem multidimensionali, cu o multitudine de fațete, care ies la iveală pe rând, în momentul în care sunt luminate.

Cui îi este adresat blogul? Cine speri să te citească?

Proiectul este și o expresie directă a experienței mele personale. Am fost un copil model, o elevă de nota zece, o adolescentă cuminte, un om care și-a luat în serios studiile, profesia și familia. Dar sunt și omul care a greșit și și-a acceptat și asumat greșelile, sunt și persoana care are zile proaste, sunt o prietenă bună, dar am și zile în care nu reușesc să mă înțeleg nici măcar pe mine. Am avut o viață plină cu de toate - bucurii, tristeți, dezamăgiri, drame, succes, recunoaștere a meritelor, la un loc cu critici, invidie sau nedreptate.

Citește și:

Nu suntem îngeri. Și trebuie să înțelegem asta și să începem să ne trăim viața așa cum este, fără a încerca să creem o vitrină frumoasă în care să punem, cu grijă, un fragment din ea atent ales și atât.

Așadar, blogul este adresat absolut tuturor. Toți avem nevoie să ne regăsim, să ne acceptam, să ne iertăm. Toți trebuie să scoatem la iveală toate fațetele personalității noastre, pentru că fac parte din noi. O femeie poate fi soție, mamă, poate avea grijă de casă, dar poate avea și un job care să o completeze, un hobby motivant, poate fi prietenă, poate ieși în oraș la un restaurant sau un club, fără ca aceste ultime lucruri să fie în contradicție cu statutul inițial.

Și uite cum din toate părțile din noi și toate “rolurile” impuse social, se naște femeia-cameleon – cea care le poate face pe toate, fără teama că ar ieși din tipar.

Citește și:

De ce ai ales să se numească așa: Cameleoonia?

“Cameleoonia” este despre asumare. Este despre oamenii complecsi care suntem, este despre a accepta să ne dezvăluim celorlalți toate fațelele noastre. Pentru că doar scoase la lumină, ele vor căpăta culoare și identitate. Este despre a renunța la frici și despre a avea curaj.

E viața noastra, haideți să nu o mai negăm, să nu o mai trăim chinuit, sub spectrul lui “ce va zice lumea”, “nu cred că e bine să fac asta” etc. Daca simțiti că vă doriți ceva cu adevarat, îndrăzniți! Viața despre asta este - despre curaj și despre fericire!

Ce sfat i-ai da unei femei care nu și-a găsit încă încrederea în sine?

Încrederea în sine nu este ceva dobândit peste noapte. Nici nu o poți găsi citind despre ea și încercând să aplici. Nu este ușor să îți descoperi încrederea în propria persoană. De prea multe ori ni s-a spus, încă din copilărie, că nu suntem suficient de buni, că nu vom reuși, prea mult am fost făcuți să credem că nu merităm anumite lucruri.

Citește și:

Și știți care e marea ironie? Că merităm totul! Și putem totul! Totul ține de încredere. De încrederea pe care am tot pierdut-o, în drumul nostru de viață, printre obstacole și dezamăgiri.

Iar “Cameleoonia” vă spune atât: Nu contează cât timp ați mers pe un drum greșit! Opriți-vă și întoarceți-vă! Regăsiți-vă încrederea, iubirea pentru propria persoană și trăiți-vă viața ca pe ceva magic!

Cum vezi tu femeia anului 2020?

O văd ca pe o femeie care a înțeles că scopul major în această viață este găsirea esenței, a bucuriei. E o femeie care nu se teme de greutăți, pentru că știe că le va depăsi. E femeia care se privește în oglindă și știe că exact cum se vede ea, o vor vedea toți ceilalți. Și atunci, va vedea toată frumusețea din ea și va pleca dimineața din casă, pregatită să înfrunte lumea, pentru că știe că este minunată. Știe că nu are ce să piardă, nu e nimic de pierdut.

Citește și:

Singura pierdere este să nu trăiești cu bucurie fiecare clipă. Restul sunt doar completări și anexe.

Cumva, prin acest proiect, le îndemni pe femei să lupte pentru a reuși în viață fără să facă niciun compromis major. E posibil?

Compromisul nu trebuie să existe. Ne naștem perfecți și uităm asta. Suntem apoi învățati că fără a face compromisuri, nu putem ajunge unde dorim. Iar a crede asta, e cea mai mare greșeală. Nu trebuie să ne “predăm” puterea nimănui, nu trebuie să depindem de nimeni! Trebuie doar să avem curaj să visăm înalt și să facem primul pas. Nu trebuie să ne țină nimeni de mână, pentru că vom reuși. Să nu vă îndoiți niciodată că veți reuși!

“Cameleoonia” există tocmai pentru a vă arata o cale. Una în care puteți fi ce v-ați dorit, puteți avea orice v-ați dorit. Doar cu un preț: cel al încrederii depline în propria persoană. Visați frumos, aveți încredere, așteptați-vă mereu la cel mai frumos rezultat posibil din orice. A sosit și momentul vostru, oricât ar încerca unii să vă spună că nu e așa.

Crezi că doar amintirile fericite sau şi cele triste constituie o parte din succes ? În cazul în care atunci când dai de o uşă închisă, doreşti să te opreşti sau să continui?

Eu sunt fericită, pentru că am ajuns în punctul în care am înțeles.

Pot avea o mulțime de “roluri”: pot fi o persoană care dezvoltă proiecte și are business-uri proprii, pot fi un om care să lucreze într-o televiziune, pot scrie o carte, pot fi soție, mamă, prietenă, pot fi orice. Pot merge să iau cina într-un restaurant elegant, iar în dimineața urmatoare, pot bea o cafea pe o bancă în parc sau pot mânca un mar, luat în grabă de pe o tejghea. Pot merge într-un club, să dansez până dimineața. Iar apoi pot avea întâlniri de business foarte importante.

Pot face orice și asta e minunat. Pot chiar și gresi. Îmi dau voie să am zile în care pur și simplu să nu mă ridic din pat. Îmi dau voie să fiu naivă, să cred în oameni, să pierd... Pentru că sunt doar “jocuri”.

Atâta vreme cât știi cine ești, teama dispare. Știi că mereu lucrurile se vor aranja în favoarea ta, daca ai încredere. Știi că ești tot ce ți-ai dorit să fii. Știi că esti “Cameleoonia”.

Mai multe detalii despre Diana Bianca si Cameloonia.ro găsiți pe pagina de Facebook.

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.