Setari Cookie-uri

Patru trucuri pentru a te energiza dacă ai un temperament introvertit

Persoanele introvertite sunt mai sensibile la energii și la mediul înconjurător. Dacă te numeri printre ele, iată ce poți face pentru a fi în formă și plină de energie.

1.Transformă grija față de sine într-o prioritate

Atunci când se neglijează, introvertiții au tendința de a începe să se simtă rău din punct de vedere mental, epuizați, anxioși și deprimați. Acest lucru se datorează faptului că modul în care își recuperează energia mentală este realizând activități care le plac, lucrând la dezvoltarea lor personală, la un proiect drag sau doar petrecând un moment liniștit de relaxare.

De asemenea, introvertiții se simt în largul lor făcând activități calme, relaxante și copleșiți în situații sociale.

2. Alocă timp și atenție dezvoltăreii tale personale

Dezvoltarea personală este incredibil de importantă pentru majoritatea introvertiților. Poate pentru că petrec foarte mult timp în minte încât ajung să prețuiască cu adevărat autenticitatea sau pentru că petrec timp gândindu-se la implicațiile acțiunilor lor asupra lor și a celorlalți.

Citește și:

Indiferent de motiv, dezvoltarea personală este de obicei foarte important pentru introvertiți și, dacă ești o persoană care consideră dezvoltarea personală importantă, atunci asigură-te că o transformi într-o prioritate în viața ta.

3. Planifică și fă lucruri care te fac fericită

Este important să te asiguri că îți planifici timpul în așa fel încât să poți face lucruri care te fac fericită. Mulți introvertiți se bucură de lucruri precum jocurile sportive, merg la concerte sau au pasiuni care implică alți oameni.

Dacă ai o viață echilibrată care îți permite timp cu tine astfel încât să îți poți recupera energia, atunci aceste hobby-uri trebuie să își găsească locul în ecuație.

4. Descoperă și respectă-ți granițele și învață să spui nu fără să te învinovățești

Ceva cu adevărat important pentru introvertiți este să își exploreze propriile lor granițe și să învețe să spună nu fără să se simtă vinovați. Dacă ești obișnuită să îi mulțumești pe ceilalți, poate fi foarte dificil să spui că nu.

Citește și:

Dar până când nu ești cu adevărat dispusă și capabilă să spui nu, poate fi dificil să îți aloci timpul cu tine de care ai nevoie, deoarece vei prelua sarcini și activități pe care poate nu dorești să le faci, doar pentru a mulțumi alte persoane.

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.