Setari Cookie-uri

Cum alegem perna pentru alăptare?

Chiar dacă acum ceva timp perna de alăptare nici nu exista și mamele se descurcau așa cum puteau, astăzi ne ne bucurăm de această invenție care ajută atât mamele să alăpteze relaxat și fără dureri de spate, brațe și umeri, cât și bebelușul să păstreze o poziție corectă în timpul alăptării.

Cum alegi perna de alăptare?

Forma pernei pentru alăptat

Există perne în formă literei „C” care sunt mai scurte, dar și perne mai lungi, în formă literei „U” sau în formă de melc. Ce pernă este postrivita pentru tine?

Pernele mai lungi sunt foarte utile și în perioada de graviditate, atunci când femeia însărcinată poate folosi mai multe pozitii ale pernei pentru a se așeza relaxat și pentru a putea dormi. Mai târziu, după nașterea copilului, aceste perne sunt folosite atât în alăptare, cât și pentru susținerea copilului, nefiind necesare pernele de siguranță pe care obișnuim să le așezăm în jurul bebelușului pentru a nu se lovi.

Perna pentru alaptat "U" puteti gasi aici.

Perna pentru alaptat tip "melc" puteti gasi aici.

Citește și:

perna alaptare tip melc

Pernele mai scurte, în formă literei „C” sunt însă foarte practice și, în funcție de model, pot prezenta curele de prindere, ca mama să se poată deplasa chiar și în timpul alăptării.

Pernă de alăptat – tare, moale?

Recomandabil este să aibă o duritate medie. Dacă este prea moale, bebelușul nu va avea confort, poziția coloanei acestuia poate fi vizioasă. Dacă perna este mai tare, atunci este posibil ca bebelușul să alunece de pe pernă.

Pernele speciale

Există perne speciale, care permit alăptarea gemenilor de exemplu. Unele perne pot oferi posibilitatea de a alăpta bebelușul în poziție semiverticală, foarte util când micuții suferă de reflux gastro-esofagian.

Perna de alaptare pentru gemeni

perna de alaptare gemeni

Perne de alăptat cu accesorii

Unele perne de alăptat, dincolo de formă și utilitatea acestora, pot prezenta unele accesorii pentru bebeluș, cum ar fi pernuțe de susținere, care pot fi folosite și în alte situații.

Citește și:

Perna pentru alaptare cu accesorii bebelus

perna pentru alaptare cu accesorii suport bebe

Husa pernei de alăptat

Pentru că se pătează destul de repede în timpul alăptării, puteți opta pentru pernele de alăptat care includ și o husă de rezervă sau care se poate achiziționa separat, pentru a le putea alterna lejer, când este cazul, fără să va faceți griji suplimentare.

Perna de alaptare pentru gemeni cu sustinere spate

perna alaptat gemeni ieftina

Pernă pentru alăptat – în călătorie

Există perne de alpatat pentru călătorii, acestea se pliază foarte bine și ocupă foarte puțin spațiu în bagaj.

Perna de alaptat pentru calatorie

Este recomandat să achiziționați o pernă de alăptat încă din al doilea trimestru de sarcină, atunci când vă este deja de ajutor pentru a adopta poziții confortabile, când sarcina devine mare și totodată când știți mai multe despre bebelușul/bebelușii din burtică.

Citește și:

Perna pentru alaptare poate fi utilizata si de catre ceilalti membrii ai familiei, atunci cand doresc sa se joace in siguranta cu copilul sau chiar sa il hraneasca, daca mama este plecata sau se odihneste.

Foto: By Trendsetter Images/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.